Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü Mesajları

Dünya Öğretmenler Günü, öğretmenlerin değerini anlatan bir gün! 5 Ekim'de, öğrencileri aydınlatan kahraman öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2023 16:39
Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü Mesajları

Öğretmenler Günü, dünya genelinde öğretmenlerin değerinin anlaşıldığı ve onurlandırıldığı özel bir gündür. Bu özel gün, 5 Ekim tarihinde UNESCO tavsiyesiyle birçok ülkede kutlanmaktadır. 5 Ekim, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"nın sona erdiği ve UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oybirliği ile kabul edildiği tarihin yıl dönümü olarak belirlenmiştir.

Bu anlamlı gün, öğretmenlerin fedakarca çalıştığı, bilgi ve değerlerini öğrencilere aktardığı ve toplumun geleceğini şekillendiren önemli bir mesleği kutlamak için bir fırsattır. Bu özel gün vesilesiyle, dünya genelindeki tüm öğretmenlere minnettarlığımızı ifade etmek istiyoruz.

5-ekim-dunya-ogretmenler-gunu-ozel-mesajlarla-ogretmenlerimize-tesekkur.webp

"Dünya genelinde öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. Sizler, geleceğimizi şekillendiren değerli insanlarsınız."

"Ülkemizde ve dünyanın her köşesinde fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. Sizin sayenizde genç nesiller bilgiyle donanıyor, geleceğe umutla bakıyoruz."

"Çocuklarımızın hayallerindeki dünyanın inşası için büyük bir özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. Sizler, geleceğin mimarlarısınız."

"Türk milletinin gücünü ve azmini dünyaya öğreten Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. Sizler, milletimizin aydınlık yarınlarını inşa eden kahramanlarsınız."

"Büyük bir özveriyle görev yapan tüm öğretmen ve eğitim emekçilerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu ülkeye büyük değer katan tüm öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum."

"Bugünlerimizi borçlu olduğumuz ve geleceğimiz çocuklarımızın eğitimi için büyük fedakarlık gösteren değerli öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Sizler, toplumun en değerli hazinesisiniz."

"Yeryüzüne bilgi ekenlerin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun! Sizler, bilgiyle donanmış bir neslin yetişmesine katkı sağlayarak dünyayı daha aydınlık bir yer haline getiriyorsunuz."

"Öğretmen ve anne, her şeyin başlangıcıdır. Öğretmenlerimizin ve annelerimizin değeri hiçbir şekilde ödenemez. Sizin sevgi dolu ellerinizde şekillenen yarınlarımız için teşekkür ederim."

"Ulusların çağdaş medeniyetler düzeyine erişebilmesi, öğretmenlerin verdiği eşsiz eğitim ve öğretim ile mümkün olmaktadır. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun. Sizler, geleceğin liderlerini yetiştiren kıymetli öğretmenlersiniz."

Dünya genelindeki tüm öğretmenlerimize minnettarız. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimizle kutlarız!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.