Green Card Başvurusu 2023: Şartlar ve Son Başvuru Tarihi!

Amerika'da çalışma hayalin mi var? Green Card başvuruları 4-7 Ekim'de! Detaylar ve başvuru için http://dvprogram.state.gov. Şans seninle olsun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2023 13:25
Green Card Başvurusu 2023: Şartlar ve Son Başvuru Tarihi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma izni elde etmek isteyenler için Green Card başvurusu yapma süreci başladı. İşte Green Card başvurusuyla ilgili detaylar:

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışma izni elde etmek isteyen adaylar, Green Card başvurusunu 4-7 Ekim 2023 tarihleri arasında "dvprogram.state.gov" adresinden gerçekleştirebilirler. Başvuru süreci için resmi web sitesi dışında posta veya elden yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

amerikada-kariyer-baslangicini-yap-green-card-basvurusu-rehberi-2023.jpeg

GREEN CARD BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Green Card başvurusu yapabilmek için adayların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:

En az lise mezunu olma şartı veya son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgeleme şartı aranmaktadır.

Başvurabilmek için adayların 18 yaşın üstünde olması gerekmektedir.

Başvuruların resmi web sayfası üzerinden yapılması zorunludur; posta veya elden yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Başvuru için istenilen fotoğraf, belirtilen ölçülere tam olarak uygun olmalıdır. Fotoğraf uyumsuzluğu nedeniyle birçok başvuru reddedilebilmektedir.

Başvuru formunu doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarası dikkatlice saklanmalıdır; bu numara tekrar talep edilemez.

Başvurmak için belli bir maddi güce sahip olma şartı aranmamaktadır.

İngilizce yeterliliği istenmemektedir.

Evli çiftlerin başvurusu, şanslarını artırabilir; kazanan kişi otomatik olarak eşi ve çocuklarına da Green Card imkanı sağlamaktadır.

GREEN CARD SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Green Card başvuruları değerlendirildikten sonra, seçilen adaylar ilgili makamlar tarafından duyurulacaktır. Başvuruda bulunan adaylar sonuçlarını öğrenmek için http://dvprogram.state.gov adresini ziyaret edebilirler.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.