Türkiye'nin İlk Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı, O Tarihte Uzaya Gidiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024'te ISS'ye gönderileceğini duyurdu. Görev arması 100. yıl vurgusuyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2023 14:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak olan ilk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024'te uzaya gönderileceğini duyurdu.

Türkiye'nin tarihindeki ilk insanlı uzay misyonu için belirlenen tarih 9 Ocak 2024 olarak açıklandı. Bu önemli misyonda Türk astronot Alper Gezer Avcı, İspanyol, İtalyan ve İsveçli meslektaşlarıyla birlikte görev alacak.

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, Alper Gezer Avcı'nın görev armasını tanıttı. Görev armasında sekiz köşeli Selçuklu yıldızı, ay-yıldızlı Türk Bayrağı, 16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak eklenen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası yer alıyor.

Videoda, Alper Gezer Avcı, görev armasının detaylarını izleyicilere aktardı.

Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezer Avcı, Ocak ayındaki fırlatma sonrasında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün boyunca kalacak ve 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecek.

Bakan Kacır daha önce yapmış olduğu açıklamada, bu deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezi'nde bulunan öğrenciler tarafından hazırlandığını belirtmişti, deneyler ise biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi çeşitli alanları kapsayacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.