Meteoroloji Uyardı: Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Sağanak Geliyor!

Marmara'nın batısı, Ege kıyıları ve Antalya'da bu gece başlayacak kuvvetli yağışlar, sel ve ulaşım sorunlarına neden olabilir. Tedbirli olun.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2023 17:57
Meteoroloji Uyardı: Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Sağanak Geliyor!

Marmara'nın batısı, Ege kıyıları, Antalya çevresi ve Konya'nın güneybatısı, bu gece itibariyle kuvvetli yağışlara maruz kalacak.

Doğu Akdeniz'de ise yarından itibaren sağanak yağışlar bekleniyor. Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yarın akşamdan pazar gecesine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, batı bölgelerinde beklenen sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak, Muğla çevresinden başlayarak bu gece saatlerinden itibaren artarak Marmara'nın batısı ve kıyı Ege genelinde etkili olacak. Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi'nde ise yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

meteorolojiden-kuvvetli-yagis-uyarisi.jpg

Aynı zamanda, Antalya'nın batısı ve Konya'nın güneybatısında da bu gece başlayacak yağışlar, il genelinde kuvvetli, Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli bir şekilde etkili olacak.

Öte yandan, yağışların zamanla 1800 metre üzerindeki yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Bu yağışlar nedeniyle yurdun çeşitli bölgelerinde sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, hortum oluşumu ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.