AFAD'dan Acil Uyarı: Kahramanmaraş Dahil 20 İl Sarı, 44 İl Turuncu Kodda!

AFAD, 44 il için "turuncu" kodlu, 20 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı verdi. Kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor, vatandaşlar dikkatli olmalı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 13:59
AFAD'dan Acil Uyarı: Kahramanmaraş Dahil 20 İl Sarı, 44 İl Turuncu Kodda!

AFAD'dan 64 il için meteorolojik uyarı geldi. Yarın, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere toplamda 44 il için "turuncu" kodlu meteorolojik uyarı yapıldı.

Ayrıca Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak'ta bulunan 20 il için ise "sarı" kodlu meteorolojik uyarı verildi.

afaddan-64-il-icin-meteorolojik-uyari.jpg

Uyarı yapılan illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirmeler yapıldığı belirtilirken, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, çatı uçması, ağaç direk devrilmesi, soba baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması hatırlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, "sarı" kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ifade ederken, "turuncu" kod ise hava durumunun tehlikeli olduğunu ve hasar oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyor. Bu nedenle, vatandaşların çok tedbirli olmaları, güncel meteorolojik koşulları ve tahminleri takip etmeleri önem taşıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.