'Kahramanmaraş Depremini Bahane Etti! Seçil Erzan'a 'Hayırlı Olsun' Dedim 500 Bin Dolar Dolandırıldım'

Dolandırıcılık davasında müşteki Nurettin Gözaçan, "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle 500 bin dolar dolandırıldığını iddia ediyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2023 16:50
'Kahramanmaraş Depremini Bahane Etti! Seçil Erzan'a 'Hayırlı Olsun' Dedim 500 Bin Dolar Dolandırıldım'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan "yüksek karlı gizli fon" davasında müşteki olarak yer alan Nurettin Gözaçan, yeni atanmış banka müdürü Seçil Erzan'a "hayırlı olsun" mesajı attıktan sonra kendisini arayan sanığın ikna etmesiyle 500 bin dolar dolandırıldığını öne sürdü.

MÜŞTEKİ GÖZAÇAN'IN TANIKLIĞINA GÖRE DOLANDIRICILIK SENARYOSU

Gözaçan, emekli olduktan sonra bankanın maaş promosyonları konusunu görüşmek üzere özel bir bankanın Florya şubesini aradığını belirterek, sanık Erzan'ın Levent Şubesi'ne tayin olduğunu öğrendiğini ifade etti. Gözaçan, geçmişteki iletişimlerine dayanarak Erzan'a "Hayırlı olsun" mesajı attığını ve bu mesajın ardından kendisini arayan Erzan'ın, "bankalarında zengin ve tanınmış ünlü kişilerin yatırım yaptığı özel bir fon" olduğundan bahsettiğini aktardı.

"KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMİ BAHANE EDEREK OYALADI"

Gözaçan, bunun üzerine parasını sorduğu sanığın 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ödemelerde gecikmeler yaşandığı bahanesiyle kendilerini oyaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hatta bir seferinde Denizbank Levent Şubesi'ne gittiğimde kapı önünde Arda Turan ile Seçil Erzan'ı gördüm. Konuşuyorlardı. Geçmişte Denizbank Florya Şubesi'ne birçok ünlü ve futbolcunun gittiğini, bu şubenin müşterileri olduklarını biliyordum. Bu durum bende güven hissi oluşturdu. 7 Nisan'dan itibaren Seçil Erzan'a ulaşamamaya başladık. Bu nedenle 10 Nisan günü Denizbank Levent Şubesi'ne gittik. Şube görevlileri bizi dinledikten sonra Genel Müdürlüğe yönlendirdi. Genel Müdürlükte yetkililer ile görüştüğümüzde bize teftişlerinin 1-2 hafta daha süreceğini, o esnada herhangi bir savcılığa müracaatlarının olmadığını, olayın ne olduğunu çözmeye çalıştıklarını söylediler. Hatta bize banka olarak savcılığa müracaatta bulunacaklarını, bizim müracaatımızı ihbar olarak kabul ettiklerini, bizim de bir süre bekledikten sonra Denizbank'ın şikayetine müracaatçı olmamızı istediler."

Gözaçan, sanığın kendilerini 500 bin dolar dolandırdığını bankanın Erzan'ı yeterince denetlemediğini düşündüğünü belirterek, mağduriyetlerin bu nedenle oluştuğunu ifade etti.

secil-erzan-fatih-terim-arda-turan-emre-belozoglu.webp

DOLANDIRICILIK SENARYOSUNUN DETAYLARI

Gözaçan, Erzan'ın odasında görüştüklerinde masasının üzerinde "Fatih Terim" imzalı evraklar bulunduğunu ifade etti. Erzan'ın kendilerini ikna etmesi üzerine 292 bin doları teslim ettiklerini belirten Gözaçan, daha sonra 208 bin dolar daha ödeyerek toplamda 500 bin doları sanığa teslim ettiğini kaydetti. Gözaçan, sonrasında Erzan'ın deprem bahanesiyle kendilerini oyaladığını ve 500 bin dolarlarını dolandırdığını belirtti.

İDDİANAMEDE KAMUOYUNUN YAKINDAN TANIDIĞI İSİMLER YER ALIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan'ın yanı sıra kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin de bu dolandırıcılık olayına karıştığına dair bilgiler bulunuyor. İddianamede, Erzan'ın müştekilere yüksek kar vaadiyle sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı ve toplamda 216 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtiliyor.

DURUŞMA TARİHİ VE SÜREÇ

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar verilen dava, 20 Kasım'da görülmüş ve mahkeme duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.