Karatutlu'dan Çarpıcı Çağrı: Kahramanmaraş ve 3 İl Afet Bölgesi İlan Edilmeli!

DEVA Partisi Milletvekili Karatutlu, depremden zarar gören Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'ın acilen afet bölgesi ilan edilmesini ve özel destekler sağlanmasını talep ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2023 12:29
Karatutlu'dan Çarpıcı Çağrı: Kahramanmaraş ve 3 İl Afet Bölgesi İlan Edilmeli!

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 6 Şubat'taki yıkıcı depremin ardından Kahramanmaraş'ın ekonomik, sosyal ve siyasal birçok sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Depremin en ağır tahribata neden olduğu illerin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Karatutlu, "Bu bölgeler için özel teşvikler ve acil eylem planları oluşturulmalıdır." çağrısında bulundu.

6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman gibi iller büyük zarar gördü. DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, bu illerin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Karatutlu'nun meclis kürsüsünden yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem sonucunda, Kahramanmaraş ile birlikte Hatay, Malatya ve Adıyaman da büyük bir tahribata uğradı. Bu bölgelerde, tarihi eserlerden oluşan turizm potansiyeli büyük ölçüde zarar gördü. Ayrıca, Kahramanmaraş özelinde uçuş saatleri düzensiz ve yetersiz. Tüm sektörler gibi, bu bölge acilen afet bölgesi ilan edilmelidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansı, bu 4 ilin turizm potansiyelini yeniden canlandırmak için özel teşvikler ve acil eylem planları oluşturmalıdır" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.