Yapıcıoğlu Sizin Hürriyet Dediğinize Biz Sapıklık Diyoruz

Yayınlanma:
Yapıcıoğlu Sizin Hürriyet Dediğinize Biz Sapıklık Diyoruz
Editör

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Batman 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada aile, ekonomi, anayasa ve “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcıoğlu, LGBTİ+ konusundaki açıklamaları üzerinden bazı siyasetçileri eleştirirken, “Sizin hürriyet dediğinize biz sapıklık diyoruz” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın “Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” sloganıyla düzenlediği 5. Olağan İl Kongresi, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Batman İl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede parti yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile partililer ve vatandaşlar yer aldı.

Aile ve Toplumsal Değerlendirmeler

Konuşmasında partisinin siyaset anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu, aile kurumunun korunmasına yönelik görüşlerini dile getirdi. Son dönemdeki bazı operasyonlar ve LGBTİ+ tartışmaları üzerinden siyaset kurumuna yönelik eleştirilerde bulunan Yapıcıoğlu, bu konudaki görüşlerini sert ifadelerle aktardı.

Yapıcıoğlu, bazı siyasi aktörlerin özgürlük kavramı üzerinden bu gruplara destek verdiğini savunarak, “Sizin hürriyet dediğinize biz sapıklık diyoruz” ifadelerini kullandı. Bu grupların çocuklar ve aile yapısı üzerindeki etkilerine ilişkin kendi değerlendirmelerini de paylaşan Yapıcıoğlu, partisinin bu konudaki tutumunun değişmeyeceğini söyledi.

“Faizsiz Türkiye Süreci Başlatalım”

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yapıcıoğlu, yüksek kira ve yaşam maliyetleri ile emekli aylıkları ve asgari ücret konularını gündeme getirdi.

Faiz politikasını eleştiren Yapıcıoğlu, “Faizsiz Türkiye Süreci” başlatılması çağrısında bulundu. Asgari ücretin açlık sınırının altında olmaması ve en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini savundu.

Yapıcıoğlu ayrıca gençlerin evliliklerinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, mevcut 250 bin liralık evlilik kredisinin hibe şeklinde verilmesini önerdi.

“Şiddet Parantezi Kapanıyor”

Siyasetteki yeni süreç ve terörle mücadele başlığında da mesajlar veren Yapıcıoğlu, silah ve şiddetin çözüm olmadığını ifade etti.

“40 küsur yıllık şiddet parantezi inşallah kapanıyor” diyen Yapıcıoğlu, sürecin siyaset yoluyla ilerlemesi ve kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi gerektiğini savundu. HÜDA PAR Genel Başkanı, bu konuda daha önce de benzer açıklamalarda bulunmuştu.

Yeni Anayasa Çağrısı

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Yapıcıoğlu, mevcut anayasanın darbe döneminin izlerini taşıdığını savundu.

Yapıcıoğlu, Türkiye’nin kendi tarih, inanç ve kültürel değerleriyle uyumlu, temel özgürlükleri güvence altına alan yeni bir anayasanın hazırlanması gerektiğini belirterek Meclis’in bu konuda sorumluluk üstlenmesi çağrısında bulundu.

Kadınlara Emeklilik Önerisi

Kadınların aile ve toplumdaki rolüne ilişkin görüşlerini de açıklayan Yapıcıoğlu, 25 yıl evli kalan kadınlara prim şartı aranmaksızın emekli maaşı bağlanmasını önerdi.

Kadınların çalışmak istemeleri halinde önlerinde herhangi bir engel bulunmaması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, anneliğin ekonomik karşılığının ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca kadın hastaların mahremiyet taleplerine dikkat çekerek, kadınların tercih etmesi halinde tüm çalışanları kadınlardan oluşan sağlık kuruluşlarının kurulması gerektiğini ifade etti.

Gazze Mesajı

Konuşmasında Gazze’deki gelişmelere de değinen Yapıcıoğlu, bölgedeki insani durumun gündemde tutulması çağrısında bulundu.

Gazze’nin yeniden imarı ve bölgeye insani yardım ulaştırılması konusunda eleştiriler yönelten Yapıcıoğlu, vatandaşlardan Gazze’yi gündemden düşürmemelerini istedi.

Batman’da İl Başkanı Değişti

Kongrenin sonunda Batman İl Başkanlığı’nda da değişim yaşandı. Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut İl Başkanı Davut Şahin yeniden aday olmazken, Mehmet Emin Doğru HÜDA PAR Batman İl Başkanı olarak seçildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.