Yerel Seçim Hazırlıkları Hız Kazanıyor: AK Parti'den Temayül Komisyonları!

AK Parti, Mahalli İdareler Seçimleri için temayül yoklaması için 81 ilde komisyonlar oluşturdu. 26 Kasım'da dijital ortamda 160 bin partili oy kullanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2023 14:59
Yerel Seçim Hazırlıkları Hız Kazanıyor: AK Parti'den Temayül Komisyonları!

AK Parti, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için aday belirleme sürecinde temayül yoklamasını yönetmek üzere "temayül komisyonları" oluşturdu. Bu komisyonlar, aday belirleme sürecinde kritik bir rol oynayan temayül yoklaması için 81 ilde görev yapacak.

Parti, 9 Kasım'da başlayan ve dün sona eren belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinin ardından, 26 Kasım Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirecek. Yaklaşık 160 bin AK Parti üyesinin oy kullanacağı dijital ortamda gerçekleşecek bu yoklamayı yönetmek amacıyla, parti öncelikle 81 ilde "temayül komisyonları" oluşturdu.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonlar, tarafsızlığı korumak adına kendi seçim çevrelerinde veya memleketlerinde görevlendirilmeme prensibine dikkat ederek yoklama sürecini denetleyecek.

Dijital ortamda eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan yoklama sürecini yönetecek komisyon başkanları ise şu şekilde belirlendi: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz (Ankara), AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin (İstanbul), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir (İzmir), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci (Antalya), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen (Adana), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ (Konya), AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin (Kayseri), AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel (Diyarbakır), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan (Gaziantep), AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta (Hatay), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur (Kahramanmaraş), AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin (Kocaeli), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri (Manisa), AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler (Mersin), AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın (Muğla), TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt (Yozgat), AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir (Sakarya).

Bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda, komisyon başkanları ve üyeleri, yoklama öncesi, sırası ve sonrasına yönelik teknik bilgilendirme alacaklar. (Maraştanhaber)

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.