CHP Lideri Özel: Deprem Bölgesinde 255 Bin Konuta İhtiyaç Var, İnşaatlar Yeterli Değil

CHP Genel Başkanı Özel, deprem bölgesindeki konut sorunlarını vurgularken, Cumhurbaşkanı seçimindeki yüzde 50+1 tartışmalarına da eleştiri getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2023 17:47
CHP Lideri Özel: Deprem Bölgesinde 255 Bin Konuta İhtiyaç Var, İnşaatlar Yeterli Değil

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altındaki bölgedeki konut inşaatlarına dair CHP Genel Başkanı Özel, Hatay'ın resmi verilere göre 255 bin konut ihtiyacı olduğunu belirtti.

Özel, şu anda devam eden 32 bin konut inşaatı olduğunu ve 6 Şubat'ta teslim edilecek konut sayısının yaklaşık olarak 5 bin olduğunu ifade etti. "Şu an temeli bile kazılmakta olan konutlar, bir mucizeyle 6 Şubat'ta tamamlansa dahi, Hatay'da 10 depremzededen 9'u hala sokakta, çadırda veya konteynerde. Tayyip Erdoğan, 'Bir yıl içinde herkese evini vereceğim, oyları bana verin.' dedi. Ancak, bu süreçte 10 kişiden 9'unu kandırdığımız bir gerçekle karşı karşıyayız." şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinin sorumluluğunu taşıyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş'a gideceğini belirten Özel, "Tüm sorunları detaylı bir şekilde araştırıp ülke gündemine getireceğiz." dedi.

CHP lideri, büyükşehir belediyelerinin katkısıyla Hatay'daki depremzedeler arasında yer alan narenciye üreticilerinin meyvelerini satın alarak yoksullara dağıtacaklarını söyledi.

YÜZDE 50 ARTI 1 TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı seçimindeki yüzde 50 artı 1 şartıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, geçtiğimiz günlerde Almanya dönüşü uçakta Erdoğan'ın, "50+1 şartının değişmesi isabetli olur. Partileri yanlış yollara sevk ediyor. MHP'nin yanlış bir yol olduğunu, onunla birlikte olmanın bir hata olduğunu açıkça ifade ettiğini söyledi. Ancak, bu konuda Devlet Bey'in ne diyeceğini bekledik. Devlet Bey bugün çıkarak, 'Eksiklikleri olabilir ama taviz verilemez, Sayın Cumhurbaşkanımızla aramızı da kimse açamaz.' dedi. Bizim için önemli olan bu tartışmalara odaklanmak değil; Sayın Erdoğan'ın neyi değiştireceği değil, herkesin ortak mutabakatla kabul ettiği bir anayasaya odaklanmalıyız. Bu, kişisel çıkarlar için değil, toplumun geneli için yapılmalıdır. Biz, siyasi taktiklerle değil, toplumsal çıkarlar doğrultusunda hareket ediyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel, KYK yurtlarındaki asansörlerin Makina Mühendisleri Odası tarafından derhal incelenmesi gerektiğini ve çocukların hayatlarının daha fazla tehlikeye atılmaması gerektiğini de vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.