Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat! Drone Denetimleri Yapılacak

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde drone ile trafik denetimleri yapacak. Trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza uygulanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2024 17:07
Kahramanmaraş'ta Sürücüler Dikkat! Drone Denetimleri Yapılacak

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla drone kullanarak denetimler gerçekleştireceğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Trafik düzeni ve güvenliğinin korunması amacıyla gerçekleştirilen denetim faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmek, sürücülerin yakalanma riski duygusunu sürekli ve üst düzeyde tutabilmek için şehirlerarası karayollarında gözlemlenen çeşitli ihlallere odaklanılmaktadır. Bu kapsamda, sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda beklemek, kırmızı ışık ihlali, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi durumlar üzerinde hassasiyetle durulmaktadır.

İl Emniyet Müdürlüğümüz, hava koşullarının elverdiği ölçüde özel trafik denetimleriyle, trafik kazalarına sebep olan tüm ihlalleri takip etmektedir. Bu kapsamda, trafiğin yoğun olduğu güzergahlar ve kavşak noktalarında, 22 Ocak 2024 ile 4 Mart 2024 tarihleri arasında ilimizde drone araçlarıyla trafik denetimleri gerçekleştirilecektir."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.