Kahramanmaraş Elbistan'da İş Fırsatları! 53 Milyon TL Destek İle Sanayi Canlanıyor

Kahramanmaraş Elbistan OSB'de tamamlanan kamulaştırma çalışmalarıyla 28 yeni yatırım alanı oluşturuldu. 2025'e kadar 9 fabrikada 500 kişilik istihdam hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2024 17:25
Kahramanmaraş Elbistan'da İş Fırsatları! 53 Milyon TL Destek İle Sanayi Canlanıyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma çalışmalarının başarıyla tamamlandığı duyuruldu. Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen 53 milyon liralık kredi ile gerçekleştirilen kamulaştırma sayesinde, 28 yeni yatırım alanının ortaya çıktığı ifade edildi.

Ataman, deprem bölgesinde istihdam ve üretimi artırmaya yönelik yatırımların sürdüğünü belirtti. Elbistan OSB'de 9 yeni fabrikanın kurulması için tahsis işlemlerinin başladığını açıklayan Ataman, bu yeni fabrikalarda 500 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Ayrıca, inşaat çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını ve 2025 yılına kadar Elbistan Organize Sanayi Bölgesi'nde istihdam ve üretim kapasitesini artıracak yatırımların hayata geçeceğini ifade etti.

Ataman, bu yatırımların Elbistan'ın gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "2025 yılı sonuna kadar Elbistan Organize Sanayi Bölgemizin tamamında istihdam ve üretim kapasitesini güçlendirecek yatırımların hayata geçmesi için yürütülen çalışmalar artarak devam edecek" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.