26-27 Ocak'ta Gündem: Kahramanmaraş Depremleri ve Şehirlere Etkileri

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve KSÜ işbirliğiyle düzenlenen kongrede, 6 Şubat Depremleri ele alınıyor. Depremin etkileri, çözüm önerileri uzmanlar tarafından paylaşılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ocak 2024 15:44
26-27 Ocak'ta Gündem: Kahramanmaraş Depremleri ve Şehirlere Etkileri

6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri'nin ardından düzenlenecek kongre, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) işbirliği ile 26-27 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. "1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri" başlıklı kongre, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin etkilerini, şehirler üzerindeki etkilerini ve çözüm önerilerini masaya yatıracak.

kongre-1-yilinda-kahramanmaras-merkezli-depremlerin-boyutu-sehirlere-olan-etkisi-ve-cozum-onerileri.jpeg

Depremlerin şehirde ve bölgede bıraktığı izlerin silinmesi ve kentlerin yeniden inşa edilme süreci hala devam etmekte. Kongre, acil durum ve afet yönetimi, afet sürecinde coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama teknikleri, kent hafızası, eğitim, jeoloji, inşaat, mühendislik ve mimarlık, ekonomi, sağlık, ulaşım, turizm, tarım, ilahiyat, hukuk, edebiyat, sosyoloji ve psikoloji gibi birçok bilim dalında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşecek.

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde 26 Ocak Cuma günü saat 10:00'da başlayacak olan kongre, 27 Ocak Cumartesi günü Şairler Tepesi'nde düzenlenecek programla sona erecek. Bu önemli etkinlik, depremlerin boyutu, şehirlere olan etkileri ve çözüm önerileri konularında uzmanların bir araya gelmesine ve bilgi paylaşımına olanak sağlayarak, toplumun deprem sonrası süreçte daha sağlam bir yapıya kavuşmasına katkı sağlayacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.