Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde Değişim Başlıyor! Son Başvuru 8 Şubat

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde yerinde dönüşüm fırsatı! Depremler sonrası hasarlı işyerler için başvurular 08/02/2024'e kadar alınacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2024 12:23
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde Değişim Başlıyor! Son Başvuru 8 Şubat

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde yer alan işyerleri, 06/02/2023 tarihli depremler sonucunda yıkılmış veya orta-ağır hasarlı olarak belirlenen malikler için önemli bir fırsat sunuyor. Bu malikler, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesine dair kararın yayımından itibaren bir yıl içerisinde (08 Şubat 2024 tarihine kadar) başvuruda bulunarak, yapım işleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na muvafakatname vermeleri halinde, borçlandırılarak işyerlerinin yerinde yeniden inşası gerçekleştirilebilecektir. Bu süreçte mülkiyet devri aranmayacak, Bakanlık tarafından işlemler yürütülecektir.

kss-proje-resim-02.jpg

Afet Bölgelerinde Sanayi Alanları İle Sanayi İşyerlerine İlişkin Yönetmelik kapsamında değerlendirilen ve uygun görülen talep sahiplerinin taahhütnamelerinin alınmasının ardından, diğer işlemler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülecektir.

kss-proje-resim-03.jpg

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Yerinde Dönüşüm süreci, bütçe imkanları doğrultusunda en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. Yıkılmış veya orta-ağır hasarlı işyeri maliklerinin hak kaybı yaşamaması için 08/02/2024 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne veya Sanayi Sitesi'nde bulunan Dönüşüm Ofisine başvurmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar yapılan başvurular, sürecin etkin bir şekilde yönetilmesine katkı sağlayacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.