Kahramanmaraş'ta doktora bıçaklı saldırı: Görüntüleri ortaya çıktı

Kahramanmaraş'ta bir aile sağlığı merkezinde doktora yönelik bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2024 12:17

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde görevli doktora yönelik bıçaklı saldırı girişimi, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Cuma günü Karacaoğlan Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen H.K, Aile Hekimi İ.Y'den ilaç reçetesi aldı. Ancak daha sonra, henüz belirlenemeyen bir sebep yüzünden doktorla arasında bir tartışma çıktı.

H.K'nin cebinden bıçak çıkarması üzerine, doktor İ.Y hızla doktor odasına geçip kapıyı kilitledi. Diğer sağlık personeli ve merkezde bulunanlar, kapıyı zorlayan H.K'ye müdahale etti. Uzun çabalar sonucunda kapı açılamayınca, H.K merkezden ayrıldı.

Kahramanmaraş Aile Hekimleri Derneği Başkanı Merve Emlik, saldırıyı kınayarak, hiçbir sağlık çalışanının böyle bir şiddete maruz kalmayı hak etmediğini vurguladı. Emlik, şiddetin her türlüsünün kabul edilemez olduğunu belirterek, "Doktor arkadaşımız şu an için iyi olsa da, bugün iyi olmaları yarın iyi olacakları anlamına gelmiyor. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Sağlıkta şiddete karşı cezai yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz." dedi.

Olayın anı, aile sağlığı merkezinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.