Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs coşkusu: Fener alayı ile görkemli kutlama

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs coşkusu fener alayı ile başladı. Başkan Görgel, gençlerin bayramını kutlayarak, şehri gençlerle birlikte yeniden ayağa kaldıracaklarını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2024 10:31

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Alparslan Türkeş Bulvarı’nda fener alayı gerçekleştirildi. Başkan Fırat Görgel, “Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. Şehrimizi gençlerimizle birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş da 19 Mayıs coşkusunu yaşadı. Kutlamalar, fener alayı ile start aldı. Şehir protokolü ve vatandaşlar, mehteran takımının eşliğinde meşaleler ve marşlar eşliğinde Onikişubat Parkı’ndan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe özellikle gençler büyük ilgi gösterdi ve etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Fener alayının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Bugün düzenlediğimiz fener alayı ile 19 Mayıs kutlamalarına başladık. Tüm gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Şehrimizi gençlerimizle birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı ve vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.