Kahramanmaraş'ta 300 kişilik ekiple yeşil alanlar canlandırılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde 300 personelle yeşil alanların bakımını sürdürerek, halkın sağlıklı ve keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 11:59
Kahramanmaraş'ta 300 kişilik ekiple yeşil alanlar canlandırılıyor

Başkan Görgel, "Şehir Genelinde 300 Personelle Yeşil Alanların Bakımını Sürdürüyoruz" dedi. Çadır ve konteyner kentlerdeki yeşil alanların bakım ve onarımına hızla başlandığını vurgulayan Başkan Görgel, "Şehir genelinde 48 noktada, 300 çalışanımızla yeşil alanların bakımını ve onarımını sürdürüyoruz. Bu alanları hemşehrilerimizin daha sağlıklı bir şekilde kullanımına sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca şehrimizdeki nitelikli yeşil alanların sayısını artırmak için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki aktif ve kullanışlı yeşil alan sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Aynı zamanda park, bahçe ve yeşil alanların bakımı ve onarımı da yaz mevsimine hazırlanıyor. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından rekreasyon alanlarında yapılan bakım, onarım ve peyzaj uygulamaları titizlikle yürütülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehrin önemli rekreasyon alanlarından Kuzey Park'ı ziyaret ederek buradaki bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca parkta bulunan vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği geçici çarşıda faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Başkan Görgel, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede, "Hürriyet Mahallesi'ndeki Kuzey Park'ı ziyaret ederek Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüzün çalışmalarını yerinde inceledik. Sorumluluk sahamızda toplam 6 milyon metrekare yeşil alan bulunuyor. Deprem sürecinde yeşil alanlarımız barınma ve lojistik merkezi olarak kullanıldı ve bu durumda bazı tahribatlar yaşandı. Şehir genelinde 48 noktada, 300 personelimizle yeşil alanların bakım ve onarımını sürdürüyoruz. Ayrıca Atatürk Parkı, Kılavuzlu ve 15 Temmuz Millet Bahçesi gibi önemli noktalarda da bakım çalışmalarımız devam ediyor. Millet Bahçelerindeki bina ve tesislerin onarımı konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği içindeyiz. Amacımız, bu alanları daha sağlıklı bir şekilde halkımızın hizmetine sunmak ve şehrimizdeki nitelikli yeşil alanların sayısını artırmak" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.