CHP Kahramanmaraş il örgütü Büyük Emekli Mitingine katıldı

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin sorunlarını dile getirmek için düzenlenen Ankara'daki Büyük Emekli Mitingi'ne katılarak emeklilerin sesi olacaklarını vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 13:15
CHP Kahramanmaraş il örgütü Büyük Emekli Mitingine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Türkiye'nin dört bir yanından emeklilerin CHP'nin çağrısıyla Ankara'da bir araya geldiğini belirterek, "Umuyorum ki bugünden sonra emeklilerin sesi duyulacak" dedi.

EMEKLİLERİN SESİ DUYULACAK

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, partisinin Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği Büyük Emekli Mitingi'ne katılan Kahramanmaraşlılara teşekkür etti. Başkan Ateş, Türkiye'nin 81 ilinden Ankara'ya gelen emeklilerin sorunlarını dile getirdiğine dikkat çekerek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği mitinge emeklilerimizin yanı sıra, dul ve yetim aylığıyla yaşamını sürdürenler, iş göremezlik geliriyle hayatını idame ettirenler, staj mağdurları, tazminat mağdurları, subaylar ve astsubaylar da katıldı. Emeklilerimizin, atanamayan öğretmenlerimizin, esnafımızın, çay üreticilerimizin sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

‘KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA…

Her kriz döneminde ilk tasarrufun emekli aylıklarından yapıldığına dikkat çeken Başkan Ateş, şöyle devam etti: "En düşük emekli aylığı en az asgari ücret seviyesinde olmalı. Prim güncelleme katsayısı adil bir şekilde artırılmalı. Emekli sendikalarına yönelik yıldırma amaçlı kapatma davaları geri çekilmeli. Bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. Emeklilerin ilaç katkı payları azaltılmalı. Çalışmak zorunda kalan emeklilerden SGK destek primi kesilmemeli. Umuyorum ki bugünden sonra emeklilerin sesi duyulacak. Tandoğan'da yükselen sloganda olduğu gibi 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!' Mitinge destek veren başta Kahramanmaraşlı yurttaşlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz."

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.