Kahramanlar-35 Operasyonu: Kahramanmaraş Dahil 10 İlde 58 Terörist Sığınağına Darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 terörist sığınağı imha edildi. Mücadele kararlılıkla sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2023 10:39

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanlar-35 operasyonları kapsamında bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 58 mağara, sığınak ve depoya müdahale edildiğini duyurdu. Yerlikaya, teröristlerin kış aylarında eylem amaçlı kullandıkları bu barınaklarda bulunan silah, mühimmat ve patlayıcıların ortadan kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı.

Bu kapsamda Kahramanlar-35 operasyonlarında 10 ilde 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz. Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve 1812 Jandarma personelinin katılımı, J-Siha Atak helikopterlerinin desteği ile mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 barınma alanı imha edildi, çok sayıda anti-tank, roketatar ve lav silahı ile obüs mühimmatı ele geçirildi."

kahramanlar-35-operasyonlarinda-teroristlere-ait-58-magara-siginak-ve-depo-imha-edildi.jpg

Yerlikaya, operasyonun gerçekleştirildiği bölgelerde bulunan patlayıcı madde, amonyum nitrat, fünye, piyade tüfekleri, obüs mühimmatı gibi birçok malzemenin ele geçirildiğini aktardı. Ayrıca, terör örgütünün kış aylarında lojistik amaçlı kullandığı sığınakların tespit edilip imha edildiğini vurguladı.

Operasyona katılan jandarma ekiplerini tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek." açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.