Kışın Soğuğunda Yalnız Değilsiniz: Kahramanmaraş'tan Gazze'ye Destek!

Kahramanmaraş Halk Eğitim Müdürlüğü, Gazze'ye kışlık yardım için atölyeler kurdu. 900 eşofman, 500 battaniye üreterek, 7 merkezden Gazze'ye ulaştıracak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2023 13:27

Kahramanmaraş Halk Eğitim Müdürlüğü, 7 atölyede üretilen kışlık giyecekleri Gazze'ye göndermek için harekete geçti.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, Gazze'deki çocuklara ve mazlumlara kışlık giyecek yardımı ulaştırabilmek amacıyla 7 atölye kuruldu. Projenin ev sahipliğini Dulkadiroğlu Belediyesi üstlenirken, Halk Eğitim Müdürlüğü büyük destek sağlıyor.

Kumaşlar, makineler ve iplikler temin edilerek, deneyimli kadın ustalar atölyelerde çalışmaya başladı. İki aylık bir süreyi kapsayan projede üretilen kışlık giyecekler, Gazze'ye gönderilecek. İlk etapta 900 takım eşofman, 500 battaniye, 800 havlu ve 1500 maske Gazze'ye ulaştırılacak. Onlarca kadın, Gazzeli kardeşlerine kışlık giyim ve battaniye gönderebilmek için 2 ay boyunca çalışacak.

Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Feviz Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen görevi hatırlatarak, "Gazzeli kardeşlerimiz için bir görev verildi. Biz de bu görevi severek isteyerek yapmaya çalışıyoruz. 7 merkezdeki giyim teknolojileri kurslarımızda eşofman takımı, battaniye, havlu ve maske üretimi yapıyoruz. Bu sadece bizim değil, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizin katkılarıyla çok kısa sürede ürettik. Şimdi gönderilmeye hazır hale geldi. Eşofman takımları çocuklar için üretiliyor. Toplamda 900 takım eşofman, 800 havlu, 500 battaniye ve 1500 maske hazırlandı. Bunları ambalajlayıp Mersin'e, oradan da Gazze'ye ulaştıracaklar" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.