Kahramanmaraş'ta Minik Deprem Şehidi ve Annesi Adına Kütüphane Açıldı

Kahramanmaraş'ta depremde kaybettikleri bebekleri Rümeysa ve anneleri İnci Hazal Altun adına açılan kütüphanede, acıları hafifletmek ve anıları yaşatmak amacıyla destek bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2023 15:21

Minik deprem şehidi Rümeysa ve annesi İnci Hazal Altun'un anısını yaşatmak amacıyla Kahramanmaraş'ta bir kütüphane açıldı. Adliye personeli, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden bu masum canların isimlerini taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Altun ailesinin hayatta kalan tek üyesi olan baba, duygusal bir açıklama yaparak, "6 Şubat tarihli depremlerde 6 aylık bebeğimi ve eşimi kaybettim. Bugün, onların anısına suçatı mahallemizde bir kütüphane açılışına katılıyoruz. Destek veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen adliye sorumluluk projesi çerçevesinde açılan kütüphaneye, Altun ailesinin davet edildiği belirtildi. Baba Altun, acılarına rağmen bu anlamlı girişime destek olmaktan dolayı teşekkür etti.

Kütüphanenin açılışına katılan Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, "Bugün burada bir hayırseverin katkılarıyla ve Cumhuriyet başsavcılığının destekleriyle açılan bir kütüphanede bulunuyoruz. Acıları büyük, bu büyük acıyı dindirmek gerekiyor. Bir nebze de olsa eşinin ve çocuğunun isminin verildiği bu kütüphane acıların hafiflemesine katkı sağlayacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Adliye sorumluluk projesini yürüten Naile Alevci ise kütüphanenin özel bir anlam taşıdığını belirterek, "Kütüphanemize depremde kaybettiğimiz bir annemizin ve bebeğinin ismini verdik. Umarım aileye bir nefes olur. Sonrasında da okulumuzu ve kütüphaneyi şehit ailemize emanet ettik. Kütüphanenin ve içindeki çocukların ihtiyaçlarını şehit ailemiz karşılayacak. Çocuklar burayı çok sevdiler, inşallah onlar için de hayırlı olur. Bu aynı zamanda Cumhuriyet başsavcılığımızın adliye sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü bir projedir, hepsinin desteği var. Hakim savcılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.