e-Devlet’e Kaza Tespit Tutanağı özelliği geldi!

Artık e-Devlet üzerinden trafik kazası tutanakları kolayca oluşturulabiliyor. Matbuata gerek yok, zamandan tasarruf edin, pratik ve güvenli bir şekilde işlemleri gerçekleştirin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 11:38
e-Devlet’e Kaza Tespit Tutanağı özelliği geldi!

Kaza tespit tutanağı artık e-Devlet üzerinden kolayca oluşturulabilir. Trafik kazalarının ardından tutanak oluşturma süreci, e-Devlet mobil uygulaması aracılığıyla daha basit hale geldi. Sürücüler, matbu tutanaklara ihtiyaç duymadan cep telefonlarından bu işlemi gerçekleştirebilecekler.

Özellikle maddi hasarlı trafik kazalarında, karışan sürücülerin tutanak tutması gerekmektedir. Ancak artık, anlaşan sürücüler trafik polisi çağırmadan da kendi aralarında tutanak oluşturabilmekteler.

Kamu hizmetlerinin dijitalleşmesiyle birlikte, bu işlem oldukça kolaylaştı. e-Devlet uygulamasına entegre edilen yeni özellik sayesinde, matbu tutanaklara ihtiyaç duyulmadan tutanaklar cep telefonları üzerinden tutulabilmekte. Bu yenilik, kullanıcıların zaman tasarrufu yapmalarını sağlarken, süreci de son derece pratik hale getirmektedir. Ayrıca, mevcut bir tutanakta yer almak isteyenler de bu yeni özellik sayesinde işlem yapabilmekteler.

e-Devlet mobil uygulamasında "kaza tespit" araması yapıldığında, kullanıcılar tutanak işlemlerine yönlendirilmekte. Şartları kabul ettikten sonra "yeni tutanak oluştur" seçeneği sunulmakta. Kullanıcılar, yeni bir tutanak oluşturabilecekleri gibi, mevcut bir tutanakta yer almayı da seçebilmekteler.

Uygulama üzerinden sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tek tek tutanaklara ekleyebilmekteler. Ayrıca, daha önce oluşturulan tüm tutanaklara da mobil uygulama üzerinden erişilebilmekte.

Bu işlemleri gerçekleştirebilmek için e-Devlet uygulamasının güncellenmiş olması gerekmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.