"Tarım Cebimde" uygulamasıyla kurbanlık bilgileri elinizin altında!

"Tarım Cebimde" uygulaması sayesinde vatandaşlar, kurbanlık hayvanların geçmiş bilgilerini hızlı ve kolay bir şekilde sorgulayabiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 11:04
"Tarım Cebimde" uygulamasıyla kurbanlık bilgileri elinizin altında!

"Tarım Cebimde" uygulaması, kurbanlık hayvanlar hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştırıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız, satın alacakları hayvanların kontrollerini yapabiliyor. Çok kısa bir sürede hayvanın geçmiş bilgilerine erişebiliyorlar." dedi.

Bakan Yumaklı, Kurban Bayramı için yapılan çalışmalara vurgu yaparak, "Tarım Cebimde uygulaması, vatandaşların satın alacakları kurbanlıkların aşıları ve gerekli şartları taşıyıp taşımadığını sorgulamalarına imkan tanıyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Uygulama, kurbanlık hayvanların küpe numaraları üzerinden büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla ilgili detaylı bilgilere ve aşı kayıtlarına erişim sağlıyor. Kurbanlık sorgulaması, uygulama üzerinden 3 adımda gerçekleştiriliyor. İlk olarak, "Tarım Cebimde" uygulamasının cep telefonuna indirilmesi gerekiyor. Ardından, herkese açık "hayvansal üretim" ana menüsünden "küpe sorgulama" alt menüsü seçiliyor. Bu adımlardan sonra, büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapılıyor ve satın alınacak hayvanın küpe numarası girilerek "sorgula" butonuna tıklanıyor.

Sonuçlar, hayvanın yaşı, türü, ırkı ve aşıları hakkında detaylı bilgiler içeriyor. Bakan Yumaklı, vatandaşları kurbanlık alırken kurallara uymaları konusunda uyardı ve "Uygunsuzluk gördüklerinde yetkililere bildirmeleri önemlidir." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.