Ankara'dan Kars'a Efsane Bir Yolculuk: Turistik Doğu Ekspresi

Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferleri 11 Aralık'ta başlıyor! Ankara-Kars güzergahında unutulmaz bir yolculuk için biletinizi şimdi alın.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2023 12:15
Ankara'dan Kars'a Efsane Bir Yolculuk: Turistik Doğu Ekspresi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Turistik Doğu Ekspresi," seyahatseverlerin ve sanat tutkunlarının favorisi haline gelmiş ve 11 Aralık'ta yeni sezon seferlerine başlıyor. Bilet satışları devam eden bu özel tren, Ankara'dan Kars'a gerçekleştirilecek ilk seferiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla başlayacak.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Turistik Doğu Ekspresi' için bilet satış yetkisi olmayan bazı seyahat acentelerinin 'Doğu Ekspresi' biletlerini 'Turistik Doğu Ekspresi' gibi pazarlamaya çalıştığına dikkat çekildi. Vatandaşları bu konuda uyararak, bu tür acentelerin biletlerinin iptal edileceği ve ilgili birimlere bildirileceği belirtildi.

dogu-ekspresi-vs-turistik-dogu-ekspresi-aralarindaki-farklari-kesfedin.jpg

Vatandaşların Ankara ile Kars arasındaki seyahat planlarını yaparken 'Doğu Ekspresi' ve 'Turistik Doğu Ekspresi' trenleri arasındaki farka dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı. 'Doğu Ekspresi' günlük seferlerle karşılıklı olarak çalışırken, 'Turistik Doğu Ekspresi' özel bir turistik tren olarak belirli günlerde sefer yapacak ve duraklarda uzun süre mola verecek.

turistik-dogu-ekspresi-yeni-sezon-seferlerine-11-aralikta-baslayacak.jpg

Açıklamada ayrıca, 'Turistik Doğu Ekspresi' için bilet satışlarının yaklaşık yüzde 35'inin TCDD Taşımacılık tarafından bireysel satışa sunulduğu, diğer vagonların satış haklarının ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yetkilendirilmiş acentelere kura ile verildiği belirtildi.

20411776-b65f-4b3d-a52a-6d73eec7ab4f.jpg

Bakanlık, 'Doğu Ekspresi' biletlerini 'Turistik Doğu Ekspresi Turu' gibi satan acentelerin biletlerinin iptal edileceğini ve TÜRSAB'a bildirileceğini vurgulayarak, vatandaşları yetkili acentelerden bilet almaları konusunda bilgilendirdi.

cbf74f49-9efa-4b6d-a70a-ad519b2bb531.jpg

Ayrıca, 'Turistik Doğu Ekspresi' için yetkili seyahat acentelerinin tur paketlerinde sunulan hizmetlere göre fiyatlandırma yaptığı ve TCDD Taşımacılık'ın sadece trenin seferinden sorumlu olduğu bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.