Uyarı: Kış Lastiği Kullanma Zamanı Geldi, 1 Aralık'ta Başlıyor!

Kış lastiği zorunluluğu başladı! Abdulkadir Uraloğlu, 1 Aralık'ta uygulanmaya başlayan kurala uymayanlara 2.568 TL ceza açıkladı. Güvenli sürüş için lastiklerinizi şimdi takın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 12:45
Uyarı: Kış Lastiği Kullanma Zamanı Geldi, 1 Aralık'ta Başlıyor!

Kış lastiği uygulaması için geri sayım başladı, ancak karın yağmasını beklemek yerine şimdi harekete geçin!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Aralık'ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasını duyurdu. Ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu, özellikle İstanbul'da bugünden itibaren geçerli. Bakan Uraloğlu, güvenli sürüş ve potansiyel kazaları önlemek amacıyla lastiklerin şimdiden takılmasını önemle vurguladı.

Kış lastiği takma zorunluluğuyla ilgili olarak Bakan, karla mücadele ekiplerinin göreve hazır olduğunu belirtti. 11 bin 828 makine ve ekipman ile 13 bin 238 personel sahada aktif olarak görev alacak. Ayrıca, kış lastiği takmamanın cezasının 2 bin 568 lira olduğunu hatırlattı.

kis-lastigi-icin-kar-yagmasini-beklemeyin-zorunlu-kis-lastigi-uygulamasi-1-aralikta-basliyor.jpg

Bakan Uraloğlu, sürücüleri kış şartlarına uygun olmayan araçlarla yola çıkmamaları konusunda uyardı. Ayrıca, kış lastiği takmamak durumunda verilecek cezanın yanı sıra sürücülere 10 ceza puanı ekleneceğini açıkladı.

Kış lastiği kullanma zorunluluğu, 1 Aralık ile 1 Nisan arasında geçerli olacak. İstanbul'da ise ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım'da başladı.

Bakan Uraloğlu, kış lastiği kullanma zorunluluğunun ihlali durumunda uygulanacak cezanın yanı sıra denetlemelerin Bakanlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyeler tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Sürücülerden, kış lastiği kullanma zorunluluğunun yanı sıra lastiklerin üzerindeki işaretlere de dikkat etmeleri istendi. Kış lastiklerinde (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi işareti bulunması gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın karla mücadele ekipleri, kış aylarında güvenli ve kesintisiz trafik akışını sağlamak için 68 bin 726 km'lik yol ağında 448 kar mücadele merkezi üzerinden çalışmalarını yürütecek. 687 bin ton tuz, 427 bin m3 tuz agregası ve 10 bin ton tuz çözeltisi de karla mücadele merkezlerinde depolandı.

Sürücüler, yolculuklarına başlamadan önce güzergahları hakkında bilgi almak için 312 449 9199 numaralı telefondan, ücretsiz ALO 159 hattından veya ALO 123 Bakanlık Çağrı Merkezi'nden destek alabilirler. Ayrıca, KGM web sitesi üzerinden güzergah analiz programı kullanılarak en uygun güzergah ve alternatiflerini sorgulamak mümkün. Karayolları Genel Müdürlüğü, açılan ve kapanan yolları, anlık trafik durumunu, güzergah analizini ve karla mücadele çalışmalarını karla mücadele merkezlerinden takip ediyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.