Doğayla Buluşan Estetik: QUA Granite Sürdürülebilir Granit Çözümleri

QUA Granite, doğayla uyumlu ve sürdürülebilir ürünleriyle öne çıkan bir granit üreticisidir. Teknik granit, vitrifiye ve banyo ürünlerinde lider.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2023 13:49
Doğayla Buluşan Estetik: QUA Granite Sürdürülebilir Granit Çözümleri

Doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir yaklaşım sergileyen QUA Granite, teknik granit sektöründe olduğu kadar vitrifiye, seramik sağlık gereçleri ve banyo ürünleri alanında da müşterilerine hizmet sunmaktadır. Banyo grup ürünlerini ise ‘’QUA Concept’’ markasıyla piyasaya sunmaktadır.

2016 yılında Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetlerine başlayan QUA Granite, bugün 798.724 m² açık alan ve 170.292 m² kapalı alan üzerine kurulu tesislerinde üretim yapmaktadır. Yer kaplama sektöründeki en yüksek katma değere sahip ürün grubuna odaklanan firma, konum avantajıyla hammadde ve limanlara yakın yerleşimini kullanarak, Avrupa'nın en büyük 2 cm granit üreticisi olma başarısını elde etmiştir.

Üretim tesislerini hammadde ve limanlara yakın konumlandırarak, ihracat ve hammadde tedariğinde hız ve maliyet avantajları elde eden QUA Granite, aynı zamanda teknolojiye yatırım yaparak bu avantajları pekiştirmiştir. Sırlı granit üretimiyle Full lappato, Lappato, Mat, Metalik, Granüllü mat gibi çeşitli yüzeylerde üretim gerçekleştiren QUA, geniş ürün yelpazesi ve üretim esnekliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaktadır.

Türkiye'deki tek üretim tesisine sahip olan QUA, 6 farklı gövde rengi, 0,70 cm, 0,88 cm, 2 cm ve 3 cm presten basılma üretim yeteneğiyle sektörde fark yaratmaktadır. Teknolojik yeniliklerle liderliğini pekiştiren firma, özgün renk ve kalınlık seçenekleriyle tasarımın sınırlarını zorlarken, sürdürülebilir yaklaşımıyla da doğanın izini sürmektedir.

QUA Granite, sürdürülebilir yaklaşımını yalnızca teknik granit sektöründe değil; aynı zamanda vitrifiye, seramik sağlık gereçleri ve banyo ürünleri alanlarında da göstermektedir. Banyo grubu ürünlerini ‘’QUA Concept’’ markasıyla müşterilerine sunan firma, 450 kg taşıma kapasitesine sahip seramik sağlık gereçleriyle kullanıcılara slim, soft, metal menteşe kapak seçenekleri sunmaktadır.

Armatürlerin renkli bataryalarını üretirken su tasarrufuna öncelik veren QUA, paslanmaz pirinç armatürlerin yanı sıra sadece kendi üretimi olan fırçalı nikel kaplamalı PVD ürünleri ile de dikkat çekmektedir.

QUA Granite Satış Direktörü Yasin Erdoğan, şu ifadeleri kullanmaktadır: “Proses ve ürünleri için hayat boyu sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen bir kurum olarak, üretim tesislerimizin inşaatından önce tüm yasal mevzuatlara uygun arıtma tesislerini tamamladık. Sürdürülebilir su yönetimi anlayışını benimseyerek, su kullanımını proses boyunca efektif bir şekilde yönetiyoruz. Bu çerçevede, fabrika içerisinde kurduğumuz arıtma tesisleri ile üretimde kullanılan suyun tamamını arıtarak tekrar üretime kazandıran sektöründeki ilk ve tek firma olmanın gururunu yaşıyoruz.”

QUA Granite, vizyonu ve değerleri doğrultusunda, kaliteyi ve estetiği bir araya getiren ürünlerini ülkemizin dört bir yanına sunma hedefiyle hızla gelişmeye devam ediyor. QUA Granite Ailesi olarak, yerel düşünüp global hareket eden firma, doğallığın ve dayanıklılığın mükemmel uyumunu QUA Concept ürünleri ile bir kez daha ortaya koymaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.