Karayolları Kışa Hazır: Karla Mücadelede Dev Adım: 305 Yeni Araç Hizmette!

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Karayolları'na kazandırılan 305 yeni araçla karla mücadele ve yol bakım hizmetlerini güçlendirdiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2023 16:25
Karayolları Kışa Hazır: Karla Mücadelede Dev Adım: 305 Yeni Araç Hizmette!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2023 Kış Sezonu Kar ve Buzla Mücadele Başlangıcı ve Yol Bakım Araçlarının Hizmete Alım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kazandırılan 305 adet yeni makine ve ekipmanın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Bakan Uraloğlu, karla mücadele ve yol bakım hizmetleri için önemli adımlar atıldığını vurgulayarak, bu çalışmaların 68 bin 726 kilometrelik ağda 13 bin 238 personel ile gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, 21 yıllık süreçte karayollarında gerçekleştirilen devrimi vurgulayarak, 2002'de 6 bin 101 km olan bölünmüş yol ağını 77 ilimizi birbirine bağlayacak şekilde 5 kat arttırdıklarını ifade etti. Ayrıca, köprü ve tünel uzunluklarını büyük ölçüde arttırarak yüksek dağları tünellerle, derin vadileri köprü ve viyadüklerle aştıklarını belirtti.

ulastirma-ve-altyapi-bakani-abdulkadir-uraloglu-karayollari-genel-mudurlugu-makine-teslim-torenine-katildi.jpg

Bakan Uraloğlu, yol bakımının önemi üzerinde durarak, 2016 yılından itibaren makine parkını geniş kapsamlı olarak yenilediklerini ve son alımlarla birlikte makine parkının yüzde 46'sını yenilediklerini ifade etti. Bu kapsamda, 2023 yılında 200 adet makine ve 105 adet ekipman olmak üzere toplam 305 adet makine ve ekipmanı karayollarına kazandırdıklarını söyledi. Bu yeni alımların yüzde 85'inin yerli üretim olduğuna dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün doğal afetlerle mücadelede de etkin bir rol oynadığını belirterek, özellikle 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremde Karayolları ekiplerinin 3 bin 284 araç ve 4 bin 865 personel ile büyük destek sağladığını ifade etti.

Kış hazırlıklarının tamamlandığını belirten Bakan Uraloğlu, vatandaşları kış şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kış lastiği kullanım zorunluluğuna değinen Bakan, ticari araçların yanı sıra tüm sürücülerin kış lastiği takmalarını önerdi. Ayrıca, seyahat edeceklerin güzergah bilgilerini ALO 123 Bakanlık Çağrı Merkezi'nden ya da ALO 159 Yol Danışma hattından alabileceklerini vurguladı.

Son olarak, Bakan Uraloğlu, hizmete alınan yeni araçları gezdi ve incelemelerde bulunarak, bu araçların Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.