Kahramanmaraş Depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Otel davası yarın görülecek

İsias Oteli davası, Adıyaman'da 72 kişinin ölümüne neden olan depremle ilgili. 5'i tutuklu 11 sanık yargılanacak. Ruhsatsız kat eklemesi ve güvenlik ihlalleri iddianamenin odak noktasında. KKTC'den aileler ve heyet davayı yakından takip edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2024 12:03
Kahramanmaraş Depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Otel davası yarın görülecek

Depremde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'ne ilişkin davada yarın ilk duruşma gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Adıyaman'da yıkılan otelle ilgili olarak, 5'i tutuklu 11 sanık, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

İddianamede, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli'nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen sporcu, öğretmen ve tur rehberi dahil olmak üzere birçok kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede ayrıca, otelin 1993 yılında konut olarak inşa edildiği ancak 2016 yılında ruhsatsız bir kat eklenerek binanın güvenliği açısından risk oluşturduğu, kullanılan malzemenin kalitesinin yetersiz olduğu ve yönetmeliklere uyulmadığı vurgulanmıştı. Yarın başlayacak olan dava, hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin aileleri ve KKTC'den bir heyetin katılımıyla izlenecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.