Tipi ve Rüzgarla Mücadele: Kahramanmaraşlı Dağcılar Hasan Dağı'na Tırmandı!

Kahramanmaraş Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışında zirveye ulaştı. Zorlu koşullarda gerçekleşen başarı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2023 12:48
Tipi ve Rüzgarla Mücadele: Kahramanmaraşlı Dağcılar Hasan Dağı'na Tırmandı!

Dağcılar, Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ) tarafından düzenlenen 15. Ulusal Hasan Dağı kış tırmanışında zirveye ulaştı. Kahramanmaraş'ı temsilen MADOSK sporcularından oluşan 8 kişi, Aksaray sınırları içinde yer alan 3256 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı'na katıldı.

tipi-ve-ruzgarla-mucadele-kahramanmarasli-dagcilar-hasan-dagina-tirmandi.jpg

MADOSK Başkanı Özcan Baltacı, etkinlikle ilgili bilgi verirken, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde ve Zonguldak illerinden gelen 60 civarında sporcunun katılımıyla başarılı bir tırmanış gerçekleştirdiklerini belirtti. Baltacı, 23 Aralık'ta Aksaray ili Helvadere Kasabası Karbeyaz Otel civarında kamp kurduklarını ve 24 Aralık gece saat 03.00'te yürüyüşe başladıklarını açıkladı.

dagcilar-hasan-dagina-tirmandi.jpg

Zorlu hava koşulları ve tipiye rağmen 7 saatlik bir yürüyüşün ardından zirveye ulaştıklarını ifade eden Baltacı, ancak tipi ve sürekli devam eden rüzgar nedeniyle zirve keyfini tam anlamıyla yaşayamadıklarını söyledi. Zirvede kısa bir süre kalarak fotoğraf çektikten sonra geri dönüşe geçtiklerini ve 3 saat süren dönüş yürüyüşünün ardından saat 13.00 gibi kamp alanlarına döndüklerini belirtti.

Tırmanış organizasyonunda emeği geçenlere ve Adana ÇUGEZ'e teşekkür eden Baltacı, ayrıca bu başarılı tırmanışı Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz'a armağan ettiklerini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.