Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenenlere Türk Kızılay'dan 1,2 Milyon Depremzedeye Kış Yardımı!

Türk Kızılay, depremzedelere kış aylarında destek olmak amacıyla Kahramanmaraş merkezli 1,2 milyon kişi için kapsamlı bir yardım programı başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2023 23:44
Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenenlere Türk Kızılay'dan 1,2 Milyon Depremzedeye Kış Yardımı!

Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altındaki 1,2 milyon kişi için kış yardımları programını başlattı.

Kızılay, kışlık giyim, nakdi yardım, gıda, hijyen, barınma malzemeleri gibi yardımları, bölgedeki uzman personel ve gönüllüler aracılığıyla depremzedelere ulaştırıyor. Köylerde ve konteyner kentlerdeki afetzedelere yönelik destek çalışmaları devam ederken, yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"745 bin giyim malzemesi içeren kışlık kıyafet desteği ile beraber, gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla 54 bin gıda kolisi dağıtılıyor. Su sanitasyonu için 8 sistem kuruldu, 3 bin 800 ev tipi su arıtma cihazı takıldı, ve 10 bin su bidonu dağıtıldı. Kadınların kişisel bakım ve hijyen ihtiyaçları için 40 bin paket hazırlandı; öğrencilere ise 2 bin 900 kırtasiye seti destek sağlandı. Soğuk ve yağışlara karşı 114 bin 500 izolasyon malzemesi, yaklaşık 37 bin ısıtıcı ve 50 bin battaniye dağıtımı gerçekleştiriliyor. Ayrıca, Kızılay Esen Kart aracılığıyla 39 bin haneye toplamda 156 milyon lira destek veriliyor."

Yardımların yanı sıra, 100. Yıl Türk Kızılay Kütüphaneleri ile Türk Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri de depremzedelerin ihtiyaçlarına çözüm sunuyor.

Açıklamada vurgulanan bir diğer önemli nokta ise Kızılay'ın depremin başından bu yana 2,6 milyondan fazla afetzedeye 3,2 milyar lirayı aşan yardımlarla destek sağlamış olması. Türk Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer, yaptığı açıklamada, yardım seferberliğinin planlı bir takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek, "Deprem bölgesindeki iyileştirme çalışmalarımız kapsamında geçim kaynağı oluşturma, gıda, giyim, su sanitasyon ve barınma malzemesi yardımlarımız devam ediyor." şeklinde konuştu. Özer, kış yardımları programıyla 1,2 milyon depremzede için destek sağlanacağını da ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.