3 Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet 2024 Üç Ayların Başlangıç Tarihi

Müslümanlar için kutsal üç aylar başlıyor! Regaip, Miraç, Berat Kandilleri ve Kadir Gecesi ile manevi atmosferi güçlendirme ve birlik içinde dua zamanı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2024 13:37
3 Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet 2024 Üç Ayların Başlangıç Tarihi

Kutsal üç aylar, bu yıl 12 Ocak'ta başlayacak. Regaip Kandili 11 Ocak'ta, Miraç Kandili 6 Şubat'ta, Berat Kandili ise 24 Şubat'ta kutlanacak ve ardından 11 Mart'ta Ramazan ayı başlayacak. Her yıl heyecanla beklenen bu aylar, Müslümanlara dini duygularını derinleştirme ve ibadet yoğunluğuyla gündelik hayatlarını değerlendirme fırsatı sunuyor.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içeren bu mübarek zaman diliminde Regaip, Miraç, Berat Kandilleri ve Kadir Gecesi gibi özel geceler önemli bir yer tutuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vakit hesaplama bilgisine göre, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili, 11 Ocak Perşembe akşamı gerçekleşecek.

Müslümanlara, bu aylarda dini hissiyatlarını artırmanın yanı sıra, gündelik yaşamlarını gözden geçirme, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, bu ayları rahmet, bereket, mağfiret ve arınma zamanı olarak değerlendirerek, manevi iklimi güçlendirmeye vurgu yapmaktadır.

Bozkurt, günümüzde yaygınlaşan ayrışma, ötekileştirme ve kutuplaştırma kültürüne dikkat çekerek, Müslümanların birlik içinde dua etmeleri gerektiğini ifade etmektedir. Özellikle bu günlerde, dünyada mazlum ve mağdur olan halklar için dua edilmesi, dayanışma ve yardımlaşma kültürünü güçlendirmenin önemine vurgu yapmaktadır. Bozkurt, "Bu günler, kaynaşma, dayanışma ve yardımlaşmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdir." şeklinde değerlendirmede bulunmuştur.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.