Zam Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor: Memur ve Emeklilere Müjdeli Haber!

Memur ve emekli zam oranları belli oldu! SSK ve BAĞ-KUR emeklilere %37.57, memur maaşlarına ise %49.25 zam yapılacak. Enflasyon etkisiyle özel sektörde de artış bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2024 10:36
Zam Rüzgarı Esmeye Devam Ediyor: Memur ve Emeklilere Müjdeli Haber!

Personel ve emekli maaşlarına ilişkin zam oranları belirlendi. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına %37.57, memur maaşları ile emekli memur aylıklarına ise %49.25 zam yapılacak. Bu zam oranları, doğrudan emekli ve memur maaşlarına etki edecek olup, özel sektör çalışanlarının maaşlarına ise TÜİK tarafından belirlenen enflasyon oranı dolaylı olarak yansıyacak.

Aralık ayı enflasyon rakamları, milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. İşçi emeklileri ve memurlar, zam oranlarını altı aylık enflasyon verilerine göre belirliyorlar. İşçi emeklileri, Haziran ayındaki enflasyon oranına göre %19.77 zam almışlardı.

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşen enflasyon ise %37.56 olarak kaydedildi. Bu durumda, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarının aylık dönemde alacakları zam oranı veya enflasyon farkı %37.56 olarak ortaya çıkmış oldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.