KOSGEB'den KOBİ'lere 1 Milyon TL Acil Destek Kredisi!

KOSGEB tarafından sunulan "Acil Destek Kredisi" ile sel ve su baskınından etkilenen KOBİ'lere 1.000.000 TL'ye kadar destek sağlanıyor. Başvurular başladı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2024 12:22
KOSGEB'den KOBİ'lere 1 Milyon TL Acil Destek Kredisi!

KOSGEB tarafından sunulan "Acil Destek Kredisi" programı için başvurular, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt tarafından Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerinde duyuruldu. 19 Kasım'da meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda su baskınları yaşanan bölgelerdeki KOBİ'ler için 1.000.000 TL'ye kadar destek kredisi başvuruları artık alınmaktadır. Milletvekili Bozkurt, bu konuda yaptığı açıklamada, "19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle etkilenen KOBİ'lerimize KOSGEB tarafından 1.000.000 TL'ye kadar "Acil Destek Kredisi" Programı başlatılmıştır.

Program çerçevesinde iş yeri sigortası bulunmayan işletmeler için kredi üst limiti 1.000.000 TL olarak belirlenmiştir. İş yeri sigortası olan işletmeler için ise kredi üst limiti 300.000 TL olarak uygulanacaktır. Kredi başvurusu yapan işletmelere sağlanacak kredi miktarı, ilgili resmi kurumların belirlediği hasar tutarını aşamaz.

Krediler, iş yeri sigortası bulunmayan işletmeler için 1.000.000 TL, iş yeri sigortası bulunan işletmeler için ise 300.000 TL olacak şekilde düzenlenmiştir. Bu kredilerde uygulanan özel şartlar arasında iş yerinin SGK borcunun olmaması veya yapılandırılmış olması gerekmektedir. SGK borcu bulunan işletmeler için ise borç tutarlarını gösteren resmi belgenin sunulması gerekmektedir.

Kredilerin geri ödeme şartları ise oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Kredi faizi sıfır olarak belirlenmiş olup, geri ödeme planında ilk 12 ay ödemesiz dönem bulunmaktadır. Geri ödemeler 3'er aylık eşit taksitlerle 24 ay vadeli olarak yapılabilecektir.

Başvurular için programda yer alan bankalardan biri tercih edilebilecektir. Denizbank A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş. ve Ziraat Katılım Bankası A.Ş. program kapsamında destek sağlayan bankalar arasında yer almaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.