Deprem Bölgesindeki Yetiştiricilere 909 Milyon Liralık Yardım Hayvan Dağıtımı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremzedelere 909 milyon lira değerinde canlı hayvan ve arılı kovan desteği sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2024 13:51
Deprem Bölgesindeki Yetiştiricilere 909 Milyon Liralık Yardım Hayvan Dağıtımı

Deprem bölgesindeki yetiştiricilere yapılan hayvan dağıtımının tamamlandığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremden etkilenen bölgelerdeki yetiştiricilere, 909 milyon lira bütçeli canlı hayvan ve arılı kovanın bedelsiz olarak teslim edildiğini duyurdu.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde gerçekleştirilen hayvan dağıtımını gündeme getirdi. Yumaklı, deprem bölgesindeki yetiştiricilerin zor durumlarını hafifletmek amacıyla ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda, hayvanları telef olan yetiştiricilere toplamda 909 milyon lira değerindeki canlı hayvan ve arılı kovanı ücretsiz olarak teslim ettik. Rabb'im, ülkemizi bundan sonra benzer acılardan korur ve her türlü felaketten muhafaza eylesin" dedi.

Bakanın paylaşımına göre, depremden etkilenen illerde toplamda 5 bin 804 büyükbaş, 43 bin 317 küçükbaş, 549 bin kanatlı hayvan ve 26 bin 318 arılı kovanın dağıtımı gerçekleştirildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.