Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesinde O Cihazların Yenilenme Süresi Uzatıldı

Türkiye'de 62 bin eski nesil pompa yazar kasanın değişimi için 3.5 milyar TL harcama öngörülen süreçte, bugüne kadar 2.25 milyar TL harcandı. Kalan 1.25 milyar TL ise ilerleyen dönemde harcanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2024 13:41
Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesinde O Cihazların Yenilenme Süresi Uzatıldı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Türkiye'de halen kullanılmakta olan 62 bin eski nesil pompa yazar kasasının değiştirilmesinin maliyetinin yaklaşık 3 milyar 500 milyon lira olduğunu açıkladı. Okumuş, bu değişim süreci için bugüne kadar 2 milyar 250 milyon lira harcandığını belirterek, ilerleyen süreçte de yaklaşık 1 milyar 250 milyon lira daha harcanması öngörüldüğünü ifade etti.

PÜİS Genel Başkanı, eski nesil pompa yazar kasaların değişim sürecinin geçen yıl şubatta meydana gelen depremler nedeniyle ertelendiğini söyledi. Depremin etkilediği bölgelerde, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'te eski nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazların yenilenme süresinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Okumuş, akaryakıt sektöründe toplamda 62 bin eski nesil pompa yazar kasa bulunduğunu, bunlardan 40 bininin yeni nesil ödeme kaydedici cihazlarla değiştirildiğini, kalan 22 bin adedinin ise değişim sürecinin yeniden belirlendiğini açıkladı.

Türkiye genelinde toplamda 12 bin 551 akaryakıt istasyonunun bulunduğunu belirten Okumuş, EKÜ'süz eski nesil pompa ödeme kaydedici cihazların yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarla değişim sürecinin, depremler nedeniyle ilan edilen yerler hariç olmak üzere 2 Mayıs 2023'te tamamlandığını vurguladı.

Genel Başkan, değişim sürecinde bugüne kadar 2 milyar 250 milyon lira harcandığını ve bundan sonraki süreçte 1 milyar 250 milyon lira daha harcanmasının planlandığını ifade ederek, EKÜ'lü eski nesil pompa ödeme kaydedici cihazların yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara geçiş zorunluluğunun 31 Ocak'ta sona ereceğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.