Yurtdışından 34 Genç Yazar, Kahramanmaraş'ta Türk Kültürünü Taçlandırdı!

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen II. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi'nde, 12 ülkeden 34 genç yazar Türk kültürünü uluslararası platformda temsil etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 21:39

"Türk edebiyatının zengin geleneğinin önemli bir merkezi olan Kahramanmaraş, II. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi'nin sertifika törenine ev sahipliği yaptı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, 12 farklı ülkeden 34 genç yazar sertifikalarını aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan YTB Başkanı Abdullah Eren, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, etkinliğin Türkiye ile yurtdışında yaşayan Türkler arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eren, aynı zamanda Türk kültürünü ve düşüncesini yurt dışında yaşayan gençler aracılığıyla yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ın tarih boyunca Türk edebiyatına değer katan birçok şair ve yazar yetiştirdiğine vurgu yapan Eren, şehrin bu geleneğini bugün de sürdürdüğünü ve deprem sonrası düzenlenen bu uluslararası etkinlikle bu mirası daha da güçlendirdiklerini ifade etti.

Eren, yaptığı konuşmada, "Bu şehirlerimizin kültür ve sanat faaliyetlerinin Türk dünyasında nasıl bir iz bıraktığını göstermek amacıyla II. Uluslararası Genç Yazarlar Akademisi'ni Kahramanmaraş'ta düzenledik. Bu çalışmalarla aslında Türk kültürünün ve düşüncesinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösteriyoruz. Bize karşı olan tarih sahnesinden silme çabalarına karşı duruyoruz ve buradayız. Avrupa'nın dört bir yanında, Osmanlı İmparatorluğu'nun izinde, Türk kültürünü ve düşüncesini canlı tutuyoruz. Genç yazarlarımız da bu mirası taşıyan yeni nesiller olarak geleceğe yürüyecekler. Biz inanıyoruz ki onlar, dünya genelinde Türk kültürünü ve Türk düşüncesini temsil edecek, yeni bir geleceğin filizlerini toprağa atacaklar." şeklinde konuştu.

Törende ayrıca, yurt dışında yaşayan genç yazarlar tarafından kaleme alınan kültür, edebiyat ve düşünce yazılarını içeren Telve ve Bağlar dergilerinin yeni sayıları da tanıtıldı. Programın sonunda katılımcılara sertifikalarını protokol üyeleri takdim etti."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.