Kahramanmaraşlı Necip Fazıl Kısakürek'in Oğlu Mehmed Kısakürek Hakk'a Yürüdü!

Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek'in vefatı büyük üzüntü yarattı. Türkiye, edebiyat dünyasından bir kayıp yaşadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2023 10:53
Kahramanmaraşlı Necip Fazıl Kısakürek'in Oğlu Mehmed Kısakürek Hakk'a Yürüdü!

Kahramanmaraş'ın ünlü şairi Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek, vefat etti. Mehmed Kısakürek, Büyük Doğu Yayınları'nın sahibi ve NFKKAV Mütevelli Heyeti Başkanıydı. Cenazesi, bugün öğle namazının ardından Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

Mehmed Kısakürek, Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, Necip Fazıl Kısakürek'in torunu ve Basın Yayın Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyesi Emrah Kısakürek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve YAYFED Başkanı Münir Üstün, eski milletvekilleri Hüseyin Kansu, Yaşar Karayel ve Taner Yıldız gibi siyaset, edebiyat, kültür ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı.

Cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş kıldırdı ve ardından bir konuşma yaptı. Arpaguş, "Biz ebedi bir ahiret alemine inanmış müminleriz. Bu fani, yok olacak alemden ebedi olan aleme azığımızı alarak yola çıkacağız. Bugün yolcumuz, merhum üstadımız Necip Fazıl Kısakürek Beyefendi'nin oğlu Mehmed Kısakürek Beyefendi. Allah yolculuğunu asan, menzilini mübarek, derecesini ali, makamını cennet eylesin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da taziye mesajı gönderdi ve cenazeye katılanlara selamlarını iletti. Mehmed Kısakürek'in babası Necip Fazıl Kısakürek'in yanına defnedileceği belirtildi.

Kısakürek'in cenazesi, cenaze namazının ardından dualar eşliğinde omuzlara alındı ve Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına götürülerek babasının yanına defnedildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.