Yerinde Dönüşümle Yükselen Yeni Hayatlar: Depremzedelerin Konut Projeleri

Gaziantep'te depremzedelerin başlattığı "yerinde dönüşüm" konut projeleri hızla yükseliyor. Devlet destekli inşaatlar, 300 depremzedeye ev sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2023 15:43

Depremzedelerin başlattığı "yerinde dönüşüm" konut inşaatları Gaziantep'te yükselmeye devam ediyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuruları kabul edilen yaklaşık 300 depremzedeye ait evler hızla inşa ediliyor. Depremzede Eren Şenyer, "Bu kadar hızlı ilerleyeceğini hiç düşünmemiştim. Bizim mahallede 17 başvuru onaylandı, bir kısmının zemin etüdü yapılıyor, bir kısmının ise inşaatı ilerliyor" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkisi altındaki Gaziantep'te, Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanan depremzedeler tarafından yapılan konutlar yükseliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremin etkilediği 11 ilin hızla rehabilite edilmesi ve afetzedelerin evlerine kavuşmaları için başlattığı projeye devam ediyor. Depremzedeler, inşaatın ilerleme aşamalarına göre 750 bin lira hibe ve 750 bin ile 1 milyon lira arasında kredi alarak konut inşasına başlıyor.

depremzedelerin-yerinde-donusum-ile-baslattigi-konut-insaatlari-yukseliyor.jpg

Gaziantep'te onaylanan yaklaşık 300 depremzedeye ait evlerin inşaatı devam ediyor. Şehitkamil ilçesi Erikli Mahallesi'nde Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanan Eren Şenyer, proje sayesinde aldığı desteklerle evinin inşaatına devam ettiğini belirtti. Şenyer, "Bu kadar hızlı ilerleyeceğini hiç düşünmemiştim. Bizim mahallede 17 proje onaylandı, bir kısmının zemin etüdü yapılıyor, bir kısmının ise inşaatı ilerliyor" şeklinde konuştu.

Eren Şenyer, 150 metrekarelik tek katlı bir konut inşa ettiklerini ve Bakanlığın belirlediği projelere uygun şekilde ilerlediklerini vurgulayarak, "Hibe ve kredi için devletimize teşekkür ediyorum. Proje kapsamında 'evler biraz geç olacak' diye bir algı oluşmuştu. İşin içerisindeyiz ve kesinlikle öyle bir durum yok. Bakanlık aşama aşama inşaatı bizzat gelip denetliyor, her şey eksiksiz ve hızlı bir şekilde insanların kışı konutlarda geçirmesi için ivedilikle yapılıyor. Proje harika, kırsal bölgedeyiz ve bu evlerin daha iyi bir yaşam olanağı sunacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer bir depremzede Mustafa Şahin de başvuruları onaylandıktan sonra bir ay içinde temeli attıklarını belirterek, "Depreme dayanaklı güzel bir evimiz oluyor. Ben inşaat demircisiyim. Depreme dayanıklı güzel evler yapılıyor, projeden memnunum" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.