Eğitimde ve İyilikte Köprü: Ankara'da 5 Yıl Boyunca Devam Edecek Protokol

İHH ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen 'İyilikte Yarışan Sınıflar' projesi, öğrencilerin gönüllü bağışlarıyla yetimlere destek oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2023 10:48
Eğitimde ve İyilikte Köprü: Ankara'da 5 Yıl Boyunca Devam Edecek Protokol

Ankara'da, "İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi için beş yıllık iş birliği protokolü, Millî Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalandı. Bu özel iş birliği kapsamında, Türkiye genelindeki okullarda eğitim alan öğrenciler, tamamen gönüllü bağışlarla yetim kardeşlerine destek olmaktadır.

Proje, 2013 yılından bu yana uygulanmakta olup binlerce okul ve on binlerce yetime destek sağlamıştır. Geçtiğimiz yıl içerisinde, Türkiye genelindeki 2 bin 502 okul, 74 şehirde yer alan 6 bin 571 yetim çocuğuna sponsorluk yaparak iyilikleri ulaştırmıştır. Proje kapsamında, bugüne kadar Türkiye dahil olmak üzere 49 farklı ülke ve bölgeye iyilikler ulaştırılmıştır.

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, okul öncesi eğitim kurumlarından liseye kadar olan tüm öğrencilere katılım imkanı tanımaktadır. Öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarıyla yetim bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak adına gönüllü olarak destek vermektedir. Proje, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte tekrar okullarda uygulanmaya başlamıştır.

ihh-ve-milli-egitim-bakanligi-is-birligiyle-iyilikte-yarisan-siniflar-projesi-detaylari.jpeg

Öğrenciler, İHH aracılığıyla dünya genelindeki yetim kardeşlerine desteklerini ulaştırma imkanına sahiptirler. Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında, öğrenciler 45 farklı ülke ve bölgeden dilediklerini seçebilmektedirler.

Katılan sınıflar, bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca düzenli olarak yetim sponsorluk bedelini toplamakla sorumludur. İHH tarafından posta veya e-posta ile gönderilen "Yetim Özet Bilgi Formu," sınıflara eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içermektedir.

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla sürdürülmekte olup, destek olmak isteyen sınıflar, okul idaresi aracılığıyla öğretmenleri vasıtasıyla başvuruda bulunabilirler. Yetim Sponsorluk Formu, elden teslim edilebileceği gibi İHH'nın resmi web sitesi üzerinden de doldurulabilir. Yetim bilgilerine ulaşmak için ise www.ihh.org.tr/yetimlerim adresi kullanılabilir.

İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım çalışmaları düzenlemektedir. Vakıf, dünya genelinde 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım sağlamaktadır. Türkiye dahil olmak üzere 45 ülkede ve ülkemizde 80 şehirde bulunan 136 bin 269 yetime her ay düzenli destek olmaktadır. Ayrıca, vakıf bünyesinde 12 ülkedeki 42 yetimhane, 1 yetim eğitim merkezi ve 1 eğitim kampüsü ile de yetimlere sahip çıkmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.