Uraloğlu; 27 Milyon TL Değerinde 4 Bin 500 Adet Yakıt Kartı Dağıttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiği saha ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 15:47
Uraloğlu; 27 Milyon TL Değerinde 4 Bin 500 Adet Yakıt Kartı Dağıttı

Şehrin tarihi dokusuna vurgu yaparak, "Bu kutsal şehirde ecdadımızın izlerini taşıyan her detayı aslına uygun bir şekilde restore ederek, Kahramanmaraş'ın tarihi eserlerini yeniden inşa edeceğiz.

Geleceğe yönelik daha güçlü ve gelişmiş bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de Bakan Uraloğlu ile birlikte sahada yapılan çalışmaları inceledi.

İl Koordinasyon Toplantısı'na, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, depremin ardından hükümet olarak bölgede sürekli olarak çalıştıklarını ve depremzedelerin yaralarını hızla sardıklarını belirtti.

bakan-ziyareti-3.jpg

Çadırlardan konteynerlere, yurtlara ve otellere geçici barınma çözümleri sağladıklarını, aynı zamanda hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Ayrıca, altyapı iyileştirme ve yeniden inşa çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, deprem sonrası afetzedelere sağlanan destekleri de açıkladı. 2.5 milyon afetzedeyi çeşitli barınma çözümleriyle desteklediklerini ve 330 binden fazla aileye kira yardımı sağladıklarını belirtti.

Ayrıca, 325 konteyner kentte 178 bin 350 konteynerin kurulduğunu ve bu konteynerlerde 574 bin kişinin barındığını vurguladı.

Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak deprem bölgesindeki çalışmalarının detaylarını da paylaştı.

Ulaşım yollarının açık tutulması ve iletişimin devamı için yoğun çaba harcadıklarını, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdıklarını ifade etti.

Demir yolu, karayolu, denizyolu ve hava yoluyla birçok vatandaşın tahliye edildiğini ve yardım malzemelerinin ulaştırıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, deprem sonrası altyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak, Kahramanmaraş'ın ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendireceklerini belirtti.

Son yıllarda yapılan yatırımlarla bölgenin altyapısının geliştirildiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Ayrıca, şehrin tarihi eserlerini aslına uygun bir şekilde restore edeceklerini ve daha güçlü bir Kahramanmaraş'ın geleceğe taşınacağını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.