Bakan Özhaseki Duyurdu! Kahramanmaraş’ta Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'a yaptığı ziyaret sırasında orta hasarlı binaların için karar verildiğini açıkladı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2023 16:49
Bakan Özhaseki Duyurdu! Kahramanmaraş’ta Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak

Ziyaretler ve incelemeler için Kahramanmaraş'a gelen Bakan Özhaseki, açıklamasında şunları ifade etti: "Şu anda yaklaşık 1 milyon 905 bin vatandaşımız evlerinden uzakta. Çadır kentlerde neredeyse hiç kimse kalmıyor. Ancak 80 bine yakın depremzede kardeşimiz yurtlarımızda, sosyal tesislerimizde konaklıyor. 465-70 bin civarında vatandaşımız konteyner kentlerde yaşamını sürdürüyor. Bunun yanı sıra 320 bin aileye de kira yardımında bulunuyoruz. Bu vatandaşlarımız, çadır kentlerde, konteynerlerde veya misafir edilen yerlerde zorlu koşullarda yaşarken, gözümüze uyku girmiyor. Bakanlık olarak ve hükümet olarak öncelikli görevimiz, bu bölgelerde sağlıklı konutlar inşa etmek ve depremzedeleri bu konutlara taşıyarak huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. Ancak unutulmamalıdır ki 100 binlerce kişiden bahsediyoruz. Tam tamına 850 bin kişi. Bir beş şehri yeniden inşa etmek gibi bir iş. Maddi değeri olarak yaklaşık 100 milyar doları aşıyor."

"Fay hatları üzerinde yapıya yasak getirilmişti. Ancak bunu tekrar değerlendirdik ve merkezi bölgeleri imara açabiliriz. Ancak fay hatlarının olduğu bölgelerde en az 60 metrelik bir boşluk bırakılması gerekiyor. Bu önemli çünkü fay hatları ve kırıkların üzerine evler inşa etseniz bile, o bölgelere enerji vurduğunda yapıları yok edebilir. Doğayla savaşmak anlamsızdır, doğa karşısında durulamaz. Ancak anlaşılarak ve uygun önlemler alınarak hayat devam edebilir."

Bakan Özhaseki'nin açıklamaları, Kahramanmaraş'daki deprem sonrası yıkım ve yeniden inşa çalışmalarının ne kadar büyük ve karmaşık bir süreç olduğunu vurgulamaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.