Bakan Özhaseki'den Kahramanmaraş'taki Orta Hasarlı Binalar İçin Yeni Açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'ta "Orta Hasarlı Binalar Yıkılacak" kararını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 10:51

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı toplantı salonunda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemi meşgul eden "Orta hasarlı binalar yıkılacak mı?" sorusuna son noktayı koydu.

Bakan Özhaseki, "Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak. Orta hasarlı demek yorulmuş bina demektir" açıklamasını yaptı.

Bakan Özhaseki, STK temsilcileri ile yaptığı toplantıda, orta hasarlı binaların gerekli raporları aldıktan sonra müracaatlarını yaparak ilgili belediyelerden ruhsatlarını aldıklarında güçlendirme işlemlerini gerçekleştirebileceklerini de ifade etti.

Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada, "Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak arkadaşlar. Orta hasarlıları ağır hasarlı grubuna alıyoruz ve yıkılacak.

Orta hasarlı demek yorulmuş bina demektir. Yarın bir gün 5 ve 5,5 şiddetli şekilde sallandığında ve saniyesi uzun olursa aynı acıları bir daha yaşarız.

Orta hasarlı bina sahipleri az hasarlıya çevirdikleri için ‘Ben güçlendiriyorum, kiraya vereceğim’ diyerek devam ediyorlar ya, boşuna etmesinler yıkacağız.

Yıkıldıktan sonra da yerine yeni yerler yapacağız. Hak sahipliği için de AFAD’ın kriterlerinde biraz daha sertlik var. Ama bizim bakanlığımızın kentsel dönüşümü için sertlik yok.

Bizler kentsel dönüşümü alarak vatandaşın birden fazla konutu veya iş yeri artı konutu varsa onları da hak sahibi yapmaya devam edeceğiz.

Konutlar yapıldıktan sonra eski yapının yeri ve konumu ne ise o göz önünde yapılarak dağılacak.

Yani üst sokakta bulunan adamın evini alıp en öne, en öndekini alıp da en arkaya götürmek gibi bir durum olmayacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.