Bakan Uraloğlu'ndan Kahramanmaraş'ta Önemli Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta Koordinasyon Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 11:37
Bakan Uraloğlu'ndan Kahramanmaraş'ta Önemli Açıklamalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Koordinasyon Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda şu önemli noktalara değinmiştir:

"Çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. 11 ilimizde büyük mesafeler kat ettik. Deprem sonrasında da deprem bölgelerinde ikamet eden vatandaşlar bu gerçeği gördü ve desteği sandıkta gösterdi. Milletimizin teveccühüne layık olmak için çalışıyoruz."

"Ülkemiz sadece kendi tarihimizin değil, insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadı. İnsan iradesini aşan birçok sıkıntıyla karşılaştık. Devlet ve millet el ele vererek AFAD koordinasyonuyla büyük çalışmalar gerçekleştirdik."

"Depremler sonrasında yaklaşık 2,5 milyon afetzedemizi önce çadır, ardından konteyner, yurt ve misafirhanelere yerleştirdik."

"Aslında deprem gecesi kar fırtınası bekleniyordu ve bizler de bu ihtimali göz önünde bulundurarak teyakkuz halindeydik. Deprem haberini alır almaz bölgeye yönlendirildik. Bu felaketi hayal edebilmek mümkün değildi. Aynı gün öğle saatlerinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin etkisini ve korkusunu hep birlikte yaşadık."

"Depremin ardından ulaşımı sağlamak amacıyla ekiplerimiz çalışmalara başladı. 69 bin kilometrelik karayolu ağımızın 9 bin kilometresi deprem bölgesindeydi ve bunun 184 kilometresi hasar aldı. Ekiplerimiz bu yollara müdahale etti."

"Depremde etkilenen Kahramanmaraş'ın 79 kilometrelik yolunu iyileştirme amacıyla çalışmalara başlayacağız. 39 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.