Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı ile Uzaydan İkinci Temas Bugün

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, GUHEM'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile video konferans düzenleyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2024 11:07
Türkiye'nin İlk Astronotu Gezeravcı ile Uzaydan İkinci Temas Bugün

Türkiye'nin uzay yolculuğundaki önemli bir kilometre taşı olan Alper Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile bugün Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) bir video konferans gerçekleştirecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, GUHEM'de düzenlenecek bu özel görüşme, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) yapacağı görüşmelerin detaylarını içeriyor.

Mehmet Fatih Kacır, GUHEM'de Alper Gezeravcı ile gerçekleştireceği video konferansta, TEKNOFEST yarışmacıları ve girişimcilerle bir araya gelecek. Gezeravcı, bu özel etkinlik kapsamında öğrenciler, akademisyenler ve gazetecilerle de görüşmeler gerçekleştirecek.

Astronot Gezeravcı, Samsun, Hatay, Diyarbakır, Kocaeli, Konya, Balıkesir gibi farklı illerdeki ortaokul ve lise öğrencileriyle canlı bağlantılar kuracak. ISS'den dönüş tarihine kadar İstanbul-Taksim ve Ankara-Kızılay'da kurulan planetaryumlar, Gezeravcı'nın uzaydaki deneyimini anlatan etkileşimli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Türkiye genelindeki bilim merkezleri de ara tatil döneminde öğrenciler ve gençler tarafından ziyaret edilebilecek, uzay misyonu ve bilimle ilgili film gösterimleri düzenlenecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.