5 Ocak 2023'te Başlayan Çağrı: Türkiye'nin 5G Geleceği İçin Projeler Başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin dijitalleşme hedefleri doğrultusunda 5G altyapısı geliştirme projelerini tanıttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2023 11:40
5 Ocak 2023'te Başlayan Çağrı: Türkiye'nin 5G Geleceği İçin Projeler Başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'nda gerçekleşen 5. Nesil (5G) Mobil Haberleşme Altyapısı Geliştirme Projeleri Lansman Töreni'ne katıldı. Tören kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM), BTK, Harita Genel Müdürlüğü (HGM) ve GSM operatörleri arasında proje izleme iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Uraloğlu konuşmasında, "Teknolojiyi sadece kullanmak değil, aynı zamanda yerli ve milli çözümlerle üretmek istiyoruz" dedi. Türkiye'nin dijital ekonomideki başarısının küresel düzeyde dikkat çekeceğini ve ülkeyi dijital bir lider konumuna getireceğini vurgulayan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde yüksek teknolojiye dayalı, rekabetçi, sürdürülebilir, yerli ve milli bir sanayi yapısı oluşturma misyonuyla hareket ettiklerini belirtti.

f3310c11-7d5f-4e89-af83-fc58699dd26b.jpg

Bakan Uraloğlu, genişbant internet hizmetinin yaygınlaştırılması, 5G altyapısının geliştirilmesi ve yerli üretim ekosisteminin güçlendirilmesi konularında yapılan çalışmalara dikkat çekti. Ayrıca, 5G şebekesi denemelerinin İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ve Kocaeli gibi 25 farklı lokasyonda gerçekleştirildiğini ifade etti.

5G'nin Türkiye için önemine vurgu yapan Bakan Uraloğlu, "5G ağları, ekonomik değerde trilyonlarca dolar ve milyonlarca iş fırsatı yaratacak. 5G altyapısında ihtiyaç duyulan tüm ürünleri yerli ve milli imkanlarla geliştiriyoruz" dedi. Ayrıca, "Uçtan uca yerli ve milli 5G haberleşme şebekesi projesi" ile altyapıda dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini belirtti.

398632a2-450f-4ab5-bce3-4e411a6da84e.jpg

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nda 5G hizmetinin sunulması için yapılan altyapı çalışmalarını ve şu ana kadar elde edilen başarıları paylaştı. 5G ile internet hızının önemli ölçüde arttığını vurgulayan Bakan, Türkiye'nin dijitalleşme konusundaki adımlarıyla geleceğin lider ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Ayrıca, 2022 yılı içinde belirlenen 5G destek çağrısı başlıkları ve AR-GE desteği için yapılan çağrı programıyla ilgili bilgileri paylaşan Bakan Uraloğlu, 14 firmanın bu çağrıya başvuruda bulunduğunu ve projelere destek sağlanması için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yerli ve milli ürün tedariki konusundaki iş birliğini desteklemek adına BTK, HGM ve mobil operatörlerle gerçekleştirilen proje izleme iş birliği protokolünü imzalayarak töreni sonlandırdı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.