44 milyon Güvenli İnternet abonesi: Çocuklar ve aileler koruma altında!

Güvenli İnternet Hizmeti, 44 milyon abone sayısına ulaştı! Çocukları ve aileleri internetin olumsuz içeriklerinden koruyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 18:56
44 milyon Güvenli İnternet abonesi: Çocuklar ve aileler koruma altında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2011 yılında başlatılan "Güvenli İnternet Hizmeti"nin abone sayısının artış gösterdiğini belirtti. Uraloğlu, Güvenli İnternet Hizmeti'nin erişim sağlayıcılar tarafından oluşturulan ücretsiz, talebe bağlı ve alternatif bir erişim hizmeti olduğunu vurguladı. "2024 Nisan sonu itibariyle Güvenli İnternet Hizmetimizden faydalanan abone sayısı 44 milyon 287 bini aşmış durumda. Abonelerin yüzde 99,5’i aile profilini tercih ederken kalan yüzde 0,5 de çocuk profili kullanıyor." dedi.

0613d5eb-cddb-432a-92c3-bcd496d4c059.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Güvenli İnternet Hizmeti'nin (GİH) 2011 yılında, Türkiye’de internetin güvenli kullanımına yönelik talepler doğrultusunda ortaya çıktığını açıkladı. Uraloğlu, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzun Bilgi İhbar Merkezine bu hususta çok sayıda şikayet yapıldı. Yaptığımız araştırmalarla ortaya çıkan sonuç özellikle ailelerin internet ortamındaki uygunsuz içeriklerle ilgili endişelerini ve çözüm arayışını gösterdi. GİH de bu ihtiyaca yanıt vermek için geliştirildi.” şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARI İNTERNETTEKİ OLUMSUZ İÇERİKLERDEN KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ"

Uraloğlu, GİH'in amacının çocuklar başta olmak üzere aboneleri internetteki olumsuz içeriklerden korumak olduğunu belirtti. “Aboneler, yasaklı madde ticareti yapan, şiddet içeren, ırkçılık ve nefret söylemi üzerine yayın oluşturan, terör propagandası yapan ve suç işlemeyi anlatan sitelere karşı ücretsiz olarak korunma imkanına sahiptir.” dedi. Uraloğlu, mevcut filtreleme seçeneklerinden faydalanamayan kullanıcılar için kolayca erişilebilir bir hizmet olduğunu vurguladı.

GİH'in, internetin sakıncalı içerikleriyle karşılaşmak istemeyen ve bu nedenle evine internet almak istemeyen vatandaşlar için de bir alternatif olduğunu belirten Uraloğlu, “GİH ile mevcut internet kullanıcıları tercihlerinde özgür bırakılmakta diğer taraftan güvenli bir kullanım ihtiyacı arayan kullanıcılara ise kendi tercihleri doğrultusunda bir alternatif İnternet erişim hizmeti sağlanmış olmaktadır.” şeklinde konuştu.

"KULLANICI TALEP VE ÖNERİLERİ DOĞRULTUSUNDA HİZMETİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ"

Uraloğlu, Çocuk ve Aile olmak üzere iki profilin olduğunu belirterek, bu profillerden birini tercih eden kullanıcıların karşılaştıkları sorunu hemen bildirme ve tedbir alınmasını talep etme hakkına sahip olduğunu belirtti. Uraloğlu, “Kullanıcılardan gelen talep, öneri ve değerlendirmeler doğrultusunda hizmet sürekli olarak geliştirilmekte ve etkinliği artmaktadır.” dedi.

Uraloğlu, GİH'e ilişkin çalışmaların, Anayasa'nın Ailenin Korunması ve Çocuk Hakları başlıklı 41. Maddesi ve Gençliğin Korunması kenar başlıklı 58. Maddesi hükümlerine dayandığını bildirdi. Ayrıca Elektronik Haberleşme Kanunu'nun tüketici ve son kullanıcı haklarını düzenleyen hükümleri ile bu kanun uyarınca çıkarılan Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin İnternetin Güvenli Kullanımı başlıklı 15. maddesi de uygulamanın kapsamını belirlediğini belirtti. Uraloğlu, çalışmaların hukuki dayanaklar çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nun 2011 yılında aldığı karar ile Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar şeklinde yeniden düzenlendiğini belirtti.

Uraloğlu uluslararası sözleşmelere de değinerek, Avrupa Konseyi Siber Suç Sözleşmesi’nin reşit olmayanlara ilişkin düzenlemesi, Avrupa Konseyinin Çocukların Cinsel Sömür

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.