Kahramanmaraş'ta O Borçlar Siliniyor: Başvuru Süresi Uzatıldı!

Elektrik ve gaz borçlarının Kahramanmaraş'ın da içinde bulunduğu deprem bölgesinde silinmesi için başvuru süresi uzatıldı. Bu karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2023 12:13
Kahramanmaraş'ta O Borçlar Siliniyor: Başvuru Süresi Uzatıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'de duyuruldu ve hemen yürürlüğe girdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ilde, konut ve iş yerleri zarar gören, yıkılan veya acil yıkılacak durumda olan elektrik ve doğal gaz abonelerinin ödenmemiş tüketim bedelleri borçlarının silinmesi için başvuru süresi, 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

OLAĞANÜSTÜ HAL KAPSAMINDA ENERJİ TÜKETİM BEDELLERİNİN TERKİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1- 25/5/2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Birinci fikra kapsamındaki başvurular defaten veya ayn aynı yapılabilir. Ancak ilgili şirketin terkin kapsamındaki tüm tüketicileri için yapacağı başvurular, hasar durumuna karşı itiraz edilmiş ve/veya yargı yoluna gidilmiş olanlar hariç olmak üzere, 1/11/2023 tarihine kadar tamamlanır."

MADDE 2-Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.