TBMM Çocuk Hakları Komitesi, Kahramanmaraş Depremi Sonrası Çocukların Yanında!

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası çocukların durumunu inceledi. Çocukların yaşadığı travmalara dikkat çekti, iyileştirme için rapor hazırlayacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2023 13:07

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerin ardından bölgedeki çocukların durumunu incelemek üzere ziyaretlerde bulundu. Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, depremin felaketi herkesi etkilediğini ancak en derin etkiyi ve anlam kaybını çocukların yaşadığını belirtti.

Katırcıoğlu, 6 Şubat depremlerinin Kahramanmaraş merkezli olarak 14 milyon kişiyi etkilediğini vurgulayarak, komisyon olarak çocuklar için bölgede olduklarını ifade etti. Çalışmalarının sonucunda depremden en çok etkilenen ve derin duygusal travmalar yaşayan kesimin çocuklar olduğunu gözlemlediklerini söyleyen Katırcıoğlu, çocukların maddi kayıpları, sevdiklerini kaybetmeleri ve duygusal zorluklarıyla başa çıkma süreçlerini yerinde gözlemlemek amacıyla bölgede bulunduklarını belirtti.

Komisyon üyeleri, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'i ziyaret ederek depremden etkilenen çocuklar için yapılan çalışmaları değerlendirdikleri bir toplantıya katıldı. Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Katırcıoğlu, çocukların yaşadığı zorlu duygusal durumları, kayıpları ve ihtiyaçlarına dair bir rapor oluşturarak bu konuda iyileştirmeler için rehberlik sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca, Gazze'deki çocukların da benzer zorluklar yaşadığını ve herhangi bir masumun bu tür felaketleri yaşamasını kabul etmediklerini vurgulayarak, çocukların yaşam haklarının öncelikli olduğuna inandıklarını belirtti.

Komisyon üyeleri ayrıca, Kahramanmaraş'ta bulunan konteyner kentleri ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.