Lezzet Haritası Genişliyor: Kahramanmaraş Tarhanası ve Edremit Zeytini AB Onaylı!

Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytin, AB'den coğrafi işaret tescili aldı. TOBB Başkanı, yerel değerleri korumanın önemini vurguluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2023 13:00

Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili almasıyla ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sevincini paylaştı.

Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytininin AB'den coğrafi işaret tescili alan 16. ve 17. ürün olduğunu duyurdu.

kahramanmaras-tarhanasi-ve-edremit-korfezi-yesil-cizik-zeytinine-ab-tescili.jpg

Hisarcıklıoğlu, başarıya imza atan Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ve Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin ile birlikte, Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Edremit Ticaret Odası yönetim kurullarını ve tüm çalışma arkadaşlarını tebrik etti. Ayrıca, AB sürecinde olan 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adına yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

TOBB Başkanı, bugüne kadar AB tescili alan diğer ürünleri de sıralayarak, bu başarıların Türk mutfağına ait zenginlikleri uluslararası alanda koruma altına almanın önemine vurgu yaptı. Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Kahramanmaraş tarhanası ve Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini gibi ürünlerin AB tescili aldığını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.