Kahramanmaraş'ta Renkli Kurslar: Afetzede Kadınlara El Sanatları Şöleni

Afşin'deki konteyner kentlerde açılan el sanatları kursları, depremzede kadınlara terapi sağlayarak psikolojik destek sunuyor, yeni umutlar aşılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 19:58

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, 6 Şubat depremlerinin ardından kurulan Çekmeköy Belediyesi ve Fidanlık konteyner kentlerinde açılan el sanatları kursları, depremzede kadınlara hem terapi hem de yeni umutlar sunuyor.

Depremzedeler, Afşin'deki Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kurslarına katılarak, yaşadıkları travmanın etkilerini atıyorlar. Çekmeköy Belediyesi ve Fidanlık konteyner kentlerindeki bu kurslara toplamda 3 bin 940 afetzededen kadınlar katılıyor.

konteyner-kentlerde-acilan-el-sanatlari-kurslari-depremzede-kadinlara-terapi-oluyor.jpg

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Tarkan Koç, kursların depremin olumsuz etkilerinden uzaklaşmak isteyen afetzedelere yardımcı olduğunu belirtti. Koç, çadır kentlerde başlayan kursların daha sonra konteyner kentlere taşındığını ve kadınların psikolojik olarak rahatlamalarına ve ürün tasarlamalarına yardımcı olduğunu ifade etti.

Tarkan Koç, "Deprem nedeniyle evlerini, mahalle ortamını kaybeden kadınlar, el sanatları kurslarında hem psikolojik olarak rahatlıyor hem de kendileri için ürünler tasarlıyor." dedi.

Konteyner kentlerde giyim, nakış, el sanatları, kuaförlük ve müzik kursları açıldığını belirten Koç, bu kurslara ilginin yoğun olduğunu ve depremden etkilenen mahallelerde de benzer kursların devam ettiğini söyledi.

Rabia Akyar, Çekmeköy Belediyesi Konteyner Kenti'nde usta öğretici olarak görev yaptığı nakış kursunda, kursların özellikle kadınların psikolojisinin düzelmesine önemli katkı sağladığını belirtti.

Kuaförlük kursu usta öğreticisi Fatma Özdemir ise kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini ve konteyner kentteki kadınlara bakım gibi hizmetler de verdiklerini vurguladı.

Kursiyer Elif Palta, aldığı belge sonrasında kuaförlük yapmayı ve kendi iş yerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz hizmet vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.